Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Lammlägg med rostade rotfrukter

Recept skrivet av
Ove Feeser
Saftigt och smakrikt lamm passar som perfekt att grilla en varm sommarkväll.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 10 st lammlägg
  • rotfrukter efter eget tycke och smak

Marinad

  • Olja
  • vitlök
  • salt
  • pepparlime
  • timjan
  • rosmarin
Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.

Tillagning

  1. Gör marinaden genom att blanda olja, vitlök, salt, peppar, lime, timjan och rosmarin efter egen smak.
  2. Låt lamläggen ligga i marinaden under 5-6 timmar.
  3. Tillaga lamläggen på låg värme, ca 100-110°, till de har en innertemperatur på 60-65°. Detta brukar ta mellan 4-5 timmar.
  4. Tillaga de rotfrukterna i ugnen på 225°. Salta och peppra och ringla över lite honung innan servering.

Ove Feeser har ett gediget kunnande om kött och styckning. I den egna butiken Frölunda Lilla Saluhall jobbar han med genuint mathantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött på egen hand för att nå bästa kvalitet. Nu delar Ove Feeser med sig av sina bästa recept för sommarens barbecue- och grillkvällar.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader