Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Långbakad högrev

Recept skrivet av
Joakim Pettersson
Mitt i Visby ligger Wallers, en trendkänslig krog som inriktat sig på långkok och kvalitetskött från Gotland. Wallers är en av få krogar som idag är certifierad av Svenskt Kött och får använda sig av deras märke. I köket bossar kökschefen Joakim Pettersson, en äkta gotlänning som brinner för sina lokala råvaror.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Högrev

  • 4 kg högrev (välmarmorerad!)
  • backtimjan 
  • vitlök
  • ca 10 hela svartpepparkorn
  • honung
  • rödvin
  • ca 40 st pärllökar

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 6 dl neutral matolja
  • ca 10 g färsk tryffel (beroende på sort och kvalitet)
  • salt och peppar

Tillagning

Högrev

  1. Lägg högreven i vacuumpåse eller annan tätslutande förpackning, lägg i backtimjan, svartpepparkorn och vitlök, häll sedan i honung och rödvin.
  2. Vacca och baka av i ugn ca 14 timmar på 80 °.
  3. Låt svalna och skär i lagom portionsskivor, värm skivorna i ugnen på 175 ° i 6 minuter med lite flingsalt, olja och nyslungad honung.

Majonnäs

  1. Vispa upp äggulorna, vinäger och senapen kraftigt, fortsätt vispa kraftigt och tillsätt oljan sakta.
  2. Riv i den färska tryffeln och smaka av med salt och svartpeppar (låt gärna stå över natten då tryffelsmak och doft kommer fram mer!).

Lökarna

  1. Skala och dela lökarna, lägg på plåt och vänd runt med timjan, olja och lite honung.
  2. Riv gärna i lite citronzest innan lökarna går in i ugnen på 185 ° i ca 15 min eller tills de har fått fin färg och blivit lagom mjuka!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader