Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Förrätt skapad av Melvin Glimstål från Juniorkocklandslaget.
Ingredienser
Lagom till: 6 personer
Hängd gräddfil
2 dl gräddfil
Picklad lök
1st rödlök
1dl ättika
2dl socker
3dl vatten
Kokt potatis och matjesill
100g kokt potatis
50g matjesill
Rostade hasselnötter
40g hasselnötter
Topping
dill
skuret äpple
Vi rekommenderar
Inspiration
Möt Emmah och Melvin: Hållbar jul med Svenska Juniorkocklandslaget
Emmah Strömberg och Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut råvaror och ta tillvara rester.
Häng gräddfilen i en sil med en duk inuti. Låt hänga i kyl över natten. På så sätt kommer vätskan från gräddfilen försvinna och gräddfilen kommer vara tjockare och krämigare. Lägg sedan gräddfilen i spritspåse.
Skala löken och skiva den tunt på mandolin. Koka sedan upp ättika, socker och vatten. Slå sedan lagen över löken och låt svalna ute.
Kvarta upp din kokta potatis och värmer den i 2-3 minuter i en ugn på 120 grader med en klick smör på.Matjessillen skär du i önskar form, förslagsvis i tunna snedskurna skivor eller använder färdigskuren.
Värm ugnen till 180 grader. Rosta nötterna på en plåt i ugnen i runt 6-8 minuter. Du vill att dem ska få en gyllenbrun färg men inte att dem ska smaka bränt. Dela sedan ner nötterna i mindre bitar.
Börja med att lägga den ljumna potatisen i botten på tallriken. Fortsätt sedan med några skivor matjesill på olika ställen på tallriken. Spritsa ut gräddfilen i små klickar på tallriken och gå sedan efter med hasselnötter, hackat äpple och picklad lök. Avsluta tallriken med dillkvistar.
Vi rekommenderar
Inspiration
Möt Emmah och Melvin: Hållbar jul med Svenska Juniorkocklandslaget
Emmah Strömberg och Melvin Glimstål från Svenska Juniorkocklandslaget har skapat en fyrarättersmeny utifrån ett hållbarhetstema. Fokus ligger på möjligheten att byta ut råvaror och ta tillvara rester.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.