Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Blanda med det du gillar! Det här receptet innehåller massor av färska grönsaker och såser. Du kan göra det mer nyttigt eller onyttigt beroende på humör. Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Ugnsrostade grönsaker
5 sötpotatis
2,5 aubergine
2,5 röd paprika
2,5 gul paprika
2,5 orange paprika
3,5 msk olja
5 msk honung
5 tsk citronsaft
salt
5 tsk sambal oelek
2,5 dl hackad mynta
2,5 dl hackad bladpersilja
babyspenat
1,5 msk olja
Oumph!
750g Oumph! Jerk
1,5 dl honung
5 tsk sambal oelek
2,5 vitlöksklyftor
5 msk paprikapulver
5 tsk mörk soja
Till servering
korvbröd
vitlöksdressing
rostad lök
Tillagning
Sätt ugnen på 200°. Skär den skalade sötpotatisen, auberginen och paprikan i stora bitar, 3-4 cm.
Blanda med olja, honung, citronsaft och salt efter smak. Rosta i ugnen tills sötpotatisen har fått ordentligt med färg.
Ta ut plåten och låt svalna något, blanda sedan med sambal oelek, mynta och persilja.
Blanda i babyspenat tillsammans med olja.
Stek Oumph! Jerk i några minuter och häll sedan i honung, sambal oelek, vitlöken, paprikapulvret och sojan.
Servera i schysta korvbröd. Toppa med vitlöksdressing och rostad lök om du känner för det. Annars bara ät!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.