Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Panerad vildsvinsschnitzel med surkål och inlagd gurka - i bröd.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 skivor av vildsvinskarré à 100-150 g
4 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
salt, peppar
smör/olja
Sås
2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 chalottenlök
1,5 msk sherryvinäger
1 tsk ungersk paprikapulver
tabasco, salt
olivolja
10 bröd (typ pita eller naan)
Inlagd gurka alt. mjölksyrad ungersk eller österrikisk
Vi rekommenderar
Inspiration
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Banka (med en lite kastrull eller köttbankare) och krydda köttet väl.
Börja med att vända köttet i mjöl, ägg och sist ströbrödet.
Stek i smör och olja tills det är genomstekt.
Servera kall eller varm.
Såsen
Stek paprikan, löken och vitlöken i oljan tills de får färg.
Häll i vinäger, salt, paprikapulver och tabasco och lite olivolja, koka ihop.
Mixa sedan såsen slät, ställ kallt. Kan med fördel göras dagen innan.
Servera i bröd med surkål, sås och rejält med gurka.
Nyttig fastfood!
Vi rekommenderar
Inspiration
Vildsvin ett prisvärt alternativ som smakar och gör gott
Färs, grytbitar och stek – vildsvinskött finns som olika detaljer och är perfekt för den som vill erbjuda ett prisvärt, närproducerat och klimatsmart kött på menyn. Nu vill vi tillsammans med Tvärskogs Vilt ta ansvar för att proteinet ska serveras på tallriken i stället för att bli svinn.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.