Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pannacotta och drinken Sloe-Sue

Recept skrivet av
Kung Carls bakficka
Här serveras en klassisk pannacotta med bärkompott ihop med drinken Sloe-Sue. Det är en fantastisk cocktail, orange till färgen och serverad i ett fishbowl glas, toppat med blad från tagetesblomma. Den har en syrlig, fruktig och rik smak av passionsfrukt.

Ingredienser

Pannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 st gelatinblad

Bärtopping

  • Hallon
  • Blåbär
  • Björnbär
  • Kanelstång
  • Vaniljstång
  • Citron

Drink, Sloe-Sue

  • 3 cl Sloe Gin
  • 2 cl Aperol
  • 1 Passionsfrukt
  • 3 cl Hongunsvatten
  • 3 cl Citron
  • Soda (att toppa med)
Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Tillagning

Pannacotta med bärkompott

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna.
  3. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp.
  4. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  5. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  6. Sila bort vaniljstången.

Bärtopping

  1. Gör en bärkompott med hallon, blåbär och björnbär. Koka upp med kanelstång, vaniljstång och citronzest.

Inspiration

Cocktails and sweets på Kung Carls bakficka

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader