Tillagning
Rödbeta och små rödlökar
Skrubba rödbetorna. Var noggrann på toppen så att de blir ordentligt rena. Dela de rödbetor som är för stora. Rosta rödbetorna och rödlökarna samtidigt i 220 grader varm ugn tillsammans med vitlök, timjan, dragon, salt och peppar.
Vid servering: Stek rödbeta och rödlök i stekpanna med smör och nya färska kryddor och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Rödbetspuré
Skala och skär ner rödbetorna till mindre bitar. Koka de mjuka i matoljan. Häng av från oljan och mixa slätt. Smaka av med salt.
Rödbetscrudité
Skrubba rödbetorna och skiva dem sedan i tunna skivor på skärmaskin. Poppa senapskornen i kastrull med lite matolja och salt. Grovhacka.
Vid servering: Duscha rödbetsskivorna med den lagrade ättikan och olivolja. Krydda med senapskornen, svartpeppar och salt.
Rödbetspulver
Skala och riv rödbetorna grovt på rivjärn. Krama ur vätskan. Torka på bakplåtspapper i 90 gradig ugn över natten. Mixa till pulver. Förvara pulvret i lufttät burk.
Frasiga silverlöksringar och dragon
Skala löken och skiva sedan 3-4 mm tjocka skivor på mandolin. Dubbelpanera lökringarna i mjöl, ägg och panko. Fritera de gyllene i 150 grader varm olja. Salta. Plocka under tiden loss bladen från dragonkvistarna. Fritera dragonbladen på eftervärmen tills de blir "glasiga". Salta.
Dragonmajonnäs
Plocka bladen från dragonkvistarna. Mixa ihop majonnäsen i mixer. Smaka av och ha upp i sprits.