Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Persiljejärpar med äppelcidergräddsås
Recept skrivet av
Daniel Sande
Persiljejärpar med äppelcidergräddsås av Daniel Sande, kock på Blombackaskolan i Södertälje.
Ingredienser
Lagom åt : 10 personer
1,5 kg blandfärs
4 dl senap
4 msk kalvfond
1 stor riven gul lök
1 dl hackad färsk persilja
4 msk persillade (kryddblandning)
4 msk flingsalt
1 msk grovmalen svartpeppar
1 tsk vitpeppar
Till äppelcidergräddsås Koka ihop:
1 dl kalvfond
0,5 l grädde
3 msk ekologiskt äppelmos
0,5 dl äppelcidervinäger
Smaka av med salt och peppar.
Tillagning
Häll ingredienserna i en matberedare och blanda.
Forma blandningen som järpar på cirka 75 gram styck.
Stek järparna i en panna på svag värme tills de får en gyllenbrun färg.
Ställ sedan ugnen på 120º och stek klart järparna där tills de får en kärntemperatur på 75º.
Servera med inlagd gurka och potatismos samt ekologiskt äppelmos.
Handla direkt i vår e-handel
Hållbara Val
353763, MARTIN&SERVERA, Sverige
{{jmfprisString}}/kilogram (kg)
{{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Hållbara Val
238014, KNORR, Sverige
{{jmfprisString}}/liter (l)
{{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Hållbara Val
615187, ÖNOS, Sverige
{{jmfprisString}}/kg
{{jmfPrisDeladString}}/kg
412619, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l
{{jmfPrisDeladString}}/l