Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det här receptet kommer från Blombackaskolan i Södertälje. I skolmatsalen lagas mycket från grunden och det gör att eleverna får upp ögonen för nya smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Pannbiffar
1,5 kg nötfärs
4 dl ajvar, stark
4 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar
4 msk flingsalt
2 msk paprikapulver
0,5 dl hackad färsk persilja
4 msk vitlök(pressad) mixad med olja
Tillbehör:
Rå, hackad lök
Gräddfil
Ajvar
Stekt stråpotatis
Tillagning
Häll ingredienserna till pannbiffarna i en matberedare och blanda.
Rulla blandningen till bollar på cirka 150 gram styck.
Förstek hastigt med smör i en panna.
Stek klart i ugn på 120º, tills de har en kärntemperatur på 70º.
Servera biffarna med rå, hackad lök, gräddfil, ajvar och stekt stråpotatis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.