Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Det här receptet kommer från Blombackaskolan i Södertälje. I skolmatsalen lagas mycket från grunden och det gör att eleverna får upp ögonen för nya smaker.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Pannbiffar
1,5 kg nötfärs
4 dl ajvar, stark
4 msk kalvfond
2 msk grovmalen svartpeppar
4 msk flingsalt
2 msk paprikapulver
0,5 dl hackad färsk persilja
4 msk vitlök(pressad) mixad med olja
Tillbehör:
Rå, hackad lök
Gräddfil
Ajvar
Stekt stråpotatis
Tillagning
Häll ingredienserna till pannbiffarna i en matberedare och blanda.
Rulla blandningen till bollar på cirka 150 gram styck.
Förstek hastigt med smör i en panna.
Stek klart i ugn på 120º, tills de har en kärntemperatur på 70º.
Servera biffarna med rå, hackad lök, gräddfil, ajvar och stekt stråpotatis.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.