Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Många restauranger och caféer satsar mer och mer på morgonmålet. Något som blivit populärt är olika bars. Risenta delar med sig av sitt egna recept på Powerbars gjorda på en mängd nyttiga ingredienser som pumpakärnor, chiafrön och tranbär.
Ingredienser
1 dl dinkelflingor
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 msk chiafrön
½ dl sesamfrön (oskalade)
½ dl tranbär
½ dl russin
½ dl kokosflingor
½ dl hasselnötter (eller andra nötter)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
3 msk flytande honung
2 äggvitor
Vi rekommenderar
Inspiration
Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden
Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.
Rör ihop äggvitor och honung (vispa inte) och blanda väl med de torra ingredienserna.
Klä en avlång form (ca 12 x 34 cm) med bakplåtspapper.
Pressa försiktigt ut smeten i formen. Grädda ca 20-25 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rektangulära bitar.
Vi rekommenderar
Inspiration
Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden
Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.