Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Många restauranger och caféer satsar mer och mer på morgonmålet. Något som blivit populärt är olika bars. Risenta delar med sig av sitt egna recept på Powerbars gjorda på en mängd nyttiga ingredienser som pumpakärnor, chiafrön och tranbär.

Ingredienser

  • 1 dl dinkelflingor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 msk chiafrön
  • ½ dl sesamfrön (oskalade)
  • ½ dl tranbär
  • ½ dl russin
  • ½ dl kokosflingor
  • ½ dl hasselnötter (eller andra nötter)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 msk flytande honung
  • 2 äggvitor
Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  3. Rör ihop äggvitor och honung (vispa inte) och blanda väl med de torra ingredienserna.
  4. Klä en avlång form (ca 12 x 34 cm) med bakplåtspapper.
  5. Pressa försiktigt ut smeten i formen. Grädda ca 20-25 minuter.
  6. Låt svalna och skär sedan i rektangulära bitar.

Inspiration

Frukost – det nya svarta i restaurangvärlden

Att bli serverad något du själv inte riktigt rår på hemma en stressig vardagsmorgon, lockar nog en hel del gäster att starta dagen ute på lokal. Bistroteket är en populär restaurang i kvarteren runt Nytorget på Södermalm i Stockholm. De har valt att satsa även på frukosten. Vi är där och besöker dem en regnig morgon i september.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.