Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Prinsessbakelse i glas

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Prinsessbakelse med hallonkompott och krämig vanilj yoghurtmousse.

Ingredienser

120 st

Saftiga vaniljbottnar

  • 600 g smör, rumstemp
  • 675 g socker
  • 610 g vetemjöl
  • 40 g vaniljpulver
  • 30 g bakpulver
  • 600 g ägg
  • 450 g turkisk yoghurt

Hallonkompott

  • 240 g socker
  • 30 g pektin NH
  • 1000 g hallonpuré
  • 800 g frysta hallon
  • 70 g citronjuice
  • 48 g gelatinblad

Vanilj yoghurtmousse

  • 1500 g turkisk yoghurt
  • 3 st vaniljstänger
  • 680 g socker
  • 68 g gelatinblad, blötlagda
  • 3200 g grädde lättvispad

Övrigt

  • Marsipan
  • Hallon
  • Chokladdekor
  • Röd oxalis
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Saftiga vaniljbottnar

  1. Vispa smör och socker vitt, sikta de torra ingredienserna
  2. Tillsätt ägg pö om pö
  3. Vänd ner mjölet och den turkiska yoghurten
  4. Baka på 160 º i 40-50 min

Hallonkompott

  1. Koka upp pure, blanda socker och pektin och rör ned i purén, låt koka några min
  2. Smält ned gelatinet i uppkoket, tillsätt hallon och kyl ned innan montering

Vanilj yoghurtmousse

  1. Blanda ihop yoghurt, vaniljfrö och socker
  2. Blötlägg gelatinet och vispa grädden
  3. Smält det blötlagda gelatinet med lite av yoghurtblandningen, blanda ihop gelatinet med resterande yoghurtblandning
  4. Vänd sist ner den lättvispade grädden

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Artiklar ur receptet

simpleimage
108928 - ORTO NOVO - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
315768 - ARLA KÖKET - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
175414 - KÅKÅ - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
164251 - F&G M/S - Spanien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader