Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Råstekt hummer

Recept skrivet av
Tommy Eriksson
Råstekt hummer med picklad potatis, potatisglas, dragon, brynt smör och soja.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Hummer

  • 10 st hummerstjärtar
  • 5 msk smör
  • timjan 
  • vitlök
  • salt

Picklad potatis

  • 3 st stora mandelpotatisar

Picklingslag

  • 1 msk dragoninfuerad ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Gafflad mandelpotatis

  • 20 st skalade mandelpotatisar

Potatisfras

  • 1 kg potatis
  • sprayfett

Dragonmajonnäs

  • Dragonolja
  • ½ knippe dragon
  • 50 g bladspenat
  • 4 dl matolja
  • 1 tsk salt

Dragonmajonnäs

  • 3 dl dragonolja
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • Esdragonvinäger
  • salt 
  • tabasco

Dragonpulver

  • 50 g dragon

Brynt smör med soja

  • 200 g smör
  • skal från 2 st hummerstjärtar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 kvistar dragon
  • 1 kvist timjan
  • 60 g soja

Tillagning

Hummer

  1. Värm upp en stekpanna. 
  2. Salta hummerstjärten lite och snitta tre snitt på undersidan. 
  3. Lägg i smöret, timjan och vitlök, stek hummerstjärten och ös den med smör. 
  4. Lägg upp på droppbläck och låt droppa av. 
  5. Sila av det brynta hummer smöret i en kastrull och tillsätt soja. 
  6. Dela hummerstjärten på längden.

Picklad potatis

  1. Skrubba och skiva potatisen tunt. 
  2. Lägg potatisen i en vaccpåse och häll i picklingslagen och vacca potatisen.

Gafflad mandelpotatis

  1. Koka potatisen i saltat vatten. 
  2. Gaffla på tallriken med lite av det brynta hummersmöret, från stekpannan. 

Potatisfras

  1. Skala och råsafta potatisen, sila genom superbag. 
  2. Spraya lite sprayfett i en 14 cm stekpanna, häll på potatisvattnet, ca 1,5 cm. 
  3. Kör på låg värme och låt reducera till ett gyllene potatisflarn. 
  4. Lägg upp på plåt med papper.

Dragonmajonnäs

  1. Mixa ingredienserna i thermomixer på 60° i 4 minuter. 
  2. Sila genom superbag i kylen.

Dragonmajonnäs

  1. Vispa äggula och dijonsenap. 
  2. Droppa i dragonoljan under vispning, smaka av med vinäger, salt och tabasco. 
  3. Lägg upp på sprits.

Dragonpulver

  1. Torka i torkugn på 40°. 
  2. Mixa till ett pulver och dusta potatisen.

Brynt smör med soja

  1. Bryn smöret tillsammans med skal, lök och örter. 
  2. Dra av från värmen och låt dra i 20 min innan silning. 
  3. Vid servering värm upp smöret och blanda i sojan.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader