Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rensarvsentrecôte med helbakad rotselleri

Recept skrivet av
Simon Laiti
En vilträtt med helbakad rotselleri, friterad jordärtskocka, dragonkräm och rostade höstprimörer.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1800 g rensarvsentrecôte
  • 2 kg rotselleri
  • 1 kg jordärtskocka
  • 1 kg gulbetor
  • 2 knippen blastmorötter
  • 3 knippen blastlökar
  • 1 knippen dragon
  • 5 dl rapsolja
  • 2 äggulor
  • champagnevinäger

Tillagning

  1. Bind upp rensarvsentrecôten och bryn i stekpanna runt om med salt och peppar.
  2. Stek klart i ugn om 150° tills köttet nått en innertemperatur av 50°.
  3. Skär bort skalet av rotsellerin och gnid sedan in rotsellerin i olja, salt och peppar. Baka hel i ugn 200 ° ca 1 tim.
  4. Dela upp rotsellerin i klyftor.
  5. Baka tvättade jordärtskockor i ugn ca 20 minuter. Fritera innan servering.
  6. Rosta betor och morötter i ugn till al dente.
  7. Mixa äggula, champagnevinäger och färsk dragon i en mixer. Montera med rapsolja till fast kräm. Smaka upp med salt och peppar.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.