Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rensarvstartar

Recept skrivet av
Simon Laiti
Rensarvstartar med picklade krusbär, friterad skivling, blackgarlic majo, råhyvlade höstprimörer och oxalis.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 500 g rensarvsinnanlår
  • 80 g krusbär
  • 200 g ostronskivling
  • 10 g black garlic
  • 5 st primörbetor
  • 1 knippen vittoppiga rädisor
  • 5 st röd steklök
  • 20 g oxalis
  • 20 g minimangoldskott
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl rapsolja
  • 2 st äggula
  • 1 msk champagnevinäger
  • 2 lit frityrolja

Tillagning

Rensarv: Putsa biten och mal den grovt (väl kyld). Smaka av med salt och peppar samt lite rapsolja innan servering.

Picklade krusbär: Koka upp en 1-2-3 lag. Lägg i krusbären och låt de svalna i lagen. Dela krusbären innan servering.

Friterad ostronskivling: Dra repor av skivlingen. Hetta upp frityrolja till 180° och fritera svampen långsamt. Låt den rinna av på papper och krydda sedan med salt.

Blackgarlic majo: Mixa äggula, blackgarlic, champagnevinäger och en nypa salt luftigt. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle tills det binder sig till en majonnäs.

Råhyvlade primörer: Tvätta betor och rädisor. Skala steklöken och hyvla den tunt på mandolin. Lägg primörerna i iskallt vatten i ca 15 minuter. Sila av vattnet och dressa upp i rapsolja, champagnevinägersalt och peppar innan servering.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader