Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Rödbetsgravad laxfilé
800 g färsk laxfilé utan ben eller skinn
1 dl strösocker
6 msk salt
4 st rå rödbeta
Hovmästarsås med körvel
8 msk svensk söt och stark senap
2 msk strösocker
2 krm salt
2 msk sherryvinäger
2 msk vatten
3 dl matolja
2 knippe körvel
1 knippe dill
Tillagning
Rödbetsgravad laxfilé
Skala och riv rödbetorna grovt på ett rivjärn.
Blanda strösocker och salt i en skål.
Lägg laxen på ett fat och gnid in den med socker- och saltblandningen samt den rivna rödbetan så den är täcker både undersidan och ovansidan.
Plasta fatet och låt stå i kylen i två dygn. Vänd på laxen 1-2 gånger per dag och häll av överbliven vätska.
Skrapa bort rödbetorna från laxen och torka av den försiktigt.
Skär tunna skivor av laxen och servera kall.
Hovmästarsås med körvel
Blanda alla ingredienser förutom oljan och örterna i en bunke.
Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sedan med en jämn tunn stråle under vispning.
Skär örterna grovt och rör ner dem i såsen.
Kyl hovmästarsåsen och servera kall. Garnera med körvel.