Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rostad blomkålspesto till pasta

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
Prova ett alternativ till den klassiska peston genom detta, snabba recept där blomkål, rostade solroskärnor, lite parmesan och Knorrs ekologiska grönsaksbuljong får utgöra stommen. Peston smakar också bra som tillbehör till fisk och kyckling.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer
  • 1,5 kg blomkål
  • 250 ml olivolja, mild
  • 50 g solrosfrön, rostade
  • 40 g parmesan, riven
  • 25 g Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong med låg salthalt
  • 2 g citronzest
  • 20 g citronjuice
  • 5 g salt
  • peppar

Tillagning

  1. Vänd blomkålen i lite av olivoljan och rosta buketterna i ugn vid 210 C i 10-15 minuter. Spara 1/5 av buketterna till servering.
  2. Mixa resterande av buketterna till slät puré tillsammans med solrosfrön, parmesan, Knorr Ekologisk Grönsaksbuljong och olivolja. 
  3. Justera smaken med citron zest, citron juice, salt och peppar.

Servering

Servera peston, rostade blomkålsbuketter, extra parmesan till nykokt pasta.

Ingredienser från receptet

237925 - KNORR - Schweiz - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader