Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Saltbakad rotselleri med rostad blomkål, smörsås toppat med friterad grönkål, hasselnötter och havtorn.
Ingredienser
Lagom till 4 personer
1 hv rotselleri
grovsalt
0,5 hv blomkål
Tillbehör
4 blad grönkål
80 ghasselnötter, rostade
2 mskhavtorn
Örtolja
50 ggräslök
1 dlolja
Sås
200 gsmör
1 dlgrädde
2 mskcitronjuice
Salt
Vi rekommenderar
Inspiration
Ludwig Tjörnemos take away-tips
”Det finns så många klimatsmarta,praktiskaoch snyggt designade take away-förpackningaratt välja mellan nu.Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take awayoch vad som kan samsas i samma förpackning”, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile.
Baka rotsellerin hel i ugnen på en bädd av grovsalt. Baka på 200°C till en kärntemperatur på 96°C, cirka 45-60 minuter. Skala sedan och skär den i skivor.
Plocka ner blomkålen i minde buketter och rosta av i ugnenpå 200°C i cirka 15 minuter,med lite olja och salt.Plocka ner grönkålen i mindre bitar och fritera på 150°C tills kålen blir krispig. Toppa med salt.Hacka ner hasselnötterna i mindre bitar och toppa rätten med dem och havtornen.
Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer i cirka åtta minuter och sila sedan av.
Koka ihop grädde och citronjuicen till hälften med lite salt, vispa sedan ner smöret försiktigt och smaka av med salt.
Plocka ner grönkålen i mindre bitar och fritera på 150°C tills kålen blir krispig. Toppa med salt.
Hacka ner hasselnötterna i mindre bitar och toppa rätten med dem och havtornen.
Mixa ingredienserna till örtoljan i en mixer i cirka åtta minuter och sila sedan av.
Koka ihop grädde och citronjuicen till hälften med lite salt, vispa sedan ner smöret försiktigt och smaka av med salt.
Vi rekommenderar
Inspiration
Ludwig Tjörnemos take away-tips
”Det finns så många klimatsmarta,praktiskaoch snyggt designade take away-förpackningaratt välja mellan nu.Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take awayoch vad som kan samsas i samma förpackning”, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.