Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Shortribs Asian style

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Nattbakade shortribs "Asianstyle" med 6 timmars kimchi och säsongens pickles.

Ingredienser

Nattbakade shortribs

  • 5 kg shortribs
  • 5 dl portvin
  • 5 dl sake
  • 10 g timjan
  • 2 krossade vitlöksklyftor

6 timmars Kimchi:

  • 2 kinakålshuvuden
  • 1 liten rättika
  • 50 g ingefära, skalad
  • 3 msk salt
  • 2 msk fisksås
  • 5 msk sriracha sås

Säsongens pickles:

  • 300 g små bunt morötter, skalade
  • 200 g små gulbetor skalade och delade
  • 100 g röd steklök, skalade och delade
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g små körsbärstomater
  • 10 g backtimjan
  • 2 lagerblad
  • 10 g pepparrot, skuren i bitar
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 180 g socker

Vintips till maten

The Cloud Factory Pinot Noir 75cl
783431, GALATEA, Nya Zeeland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Nattbakade shortribs

  1. Marinera shortribsen i portvin, sake, timjan och vitlök i vacuumpåse i minst tolv timmar.
  2. Baka i ugn under 10 timmar på 85° värme.
  3. Ta ut köttet och reducera vätskan till en härlig glaze.
  4. Lägg ribsen på grillen och pensla med glazen.
  5. Lägg upp på en stor skärbräda.

6 timmars Kimchi

  1. Skär salladskålen i grova bitar. Gnid in med saltet i minst en timme.
  2. Skala och skär rättikan i strimlor.
  3. Riv ingefäran.
  4. Skölj av kålen och blanda med rättika, ingefära, fisksås och srirachasås.
  5. Låt stå framme i tre timmar.
  6. Servera direkt eller ställ i kyl. Täck väl.

Säsongens pickles

  1. Koka morötter, betor och blomkål snabbt i saltat vatten.
  2. Kyl i isbad.
  3. Koka upp vatten, socker och ättika till en 1-2-3 lag.
  4. Slå lagen över alla ingredienserna och låt stå i syltburkar minst 48 timmar.

Vintips till maten

The Cloud Factory Pinot Noir 75cl
783431, GALATEA, Nya Zeeland
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.