Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Vegansk sötpotatiscreme med habaneros, havregurt, lime och havssalt.
Ingredienser
15 minuter effektiv tid
1 kg sötpotatis
2 habanero, färska
100 g havregurt
2 lime, pressade
1 tsk havssalt
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.
Baka sötpotatisen i 90 minuter om det är stora sötpotatisar. De ska vara helt genommjuka.
Dra av skinnet på potatisen medan den är varm. Använd pincett om det är för varmt.
Skär bort stjälkarna på habaneron.
Mixa allt i en matberedare. Det ska vara en het sötsur crème. Självklart kan ni anpassa hettan med vilken chili som helst eller köra helt utan. Ingefära passar också bra att ha i istället för chili.
Kan serveras varm eller kall.
Inspiration
Maximillian Lundin inspirerar till vegansk matlagning
Han har grundat restaurangen The Plant och har skrivit boken Miljödieten. Maximillian Lundin berättar om varför han blev vegan och tipsar om knep för att komma igång med vegansk matlagning.