Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Spenat och ostfylld kycklingfilé

Recept skrivet av
Fred Wilhelmson
Spenat och ostfylld kycklingfilé med morotssky, senapsstekt savojkål och brynt potatisstomp.

Ingredienser

Kyckling

Morotssky

  • 50 g tärnad lök, fryst
  • 200 g morötter i skivor
  • 20 ml kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl morotsjuice
  • korianderfrö
  • salt och peppar

Savoykål

  • 500 g savojkål, strimlad
  • 100 g tärnad lök
  • 5 g senapsfrö
  • 1 tsk dijonsenap

Potatisstomp

Inspiration

Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden

Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.

Tillagning

Kyckling

  1. Stek lök och spenat i olja, låt svalna.
  2. Blanda med riven ost, salt och peppar.
  3. Dela kycklingfiléerna på längden utan att skära igenom.
  4. Fyll med spenat och ostblandning. Vik ihop igen.
  5. Salta och peppra, pensla med olja eller smält smör.
  6. Bryn i ugn på 260° i cirka 10 minuter.
  7. Ta ut och kyl ugn till 140° och stek färdigt kycklingen. Innertemperatur 68°.
  8. Tranchera kycklingbrösten så att varje bit väger cirka 85 g. Servera två bitar per portion.

Morotssky

  1. Fräs lök och morötter i olja.
  2. Häll på en liter vatten, vin och fond. Sjud i en timme.
  3. Sila och reducera till 0,3 liter.
  4. Smaka av med salt, peppar och lite malet korianderfrö.
  5. Häll i morotsjuicen och red med maizena till önskad konsistens.

Savoykål

  1. Stek lök och senapsfrö i olja.
  2. Vänd i savojkålen och dijonsenapen.
  3. Stek under snabb omrörning tills kålen börjar mjukna.
  4. Ta upp och smaka av med salt och peppar.

Potatisstomp

  1. Koka potatisen med skal och krossa den grovt med en potatisstampare.
  2. Bryn potatisen i smör på hög temperatur, salta och peppra.

Inspiration

Bistrot: En lunchrestaurang där säsongens råvaror lagas från grunden

Anders Åhsberg är restaurangchef på Bistrot, personalrestaurangen på Martin & Servera i Årsta. Dagligen serveras lunch för cirka 200 lunchgäster. Ibland testas råvaror eller utrustning i köket, andra dagar hålls kundmöten eller matfotograferingar i den saluhallsliknande miljön.

Artiklar från receptet i vår e-handel

Kycklingfilé mörad 140-180g/2kg
527358, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Svensk Fågel
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Bladspenat 1kg
181560, Martin & Servera, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Lök rå tärnad 2,5kg
466391, Martin & Servera, Polen
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Nyckelhålet
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Formaggio Duro 29% 1kg
417725, Martin & Servera, Ungern
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Rapsolja 2L
414391, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Kycklingfond 1liter
412858, MARTIN&SERVERA, Danmark
{{jmfprisString}}/liter (l) {{jmfPrisDeladString}}/liter (l)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Smör saltat 81% 1kg
554535, Martin & Servera, Belgien
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Svartpeppar grovmalen purepak 800g
547067, Martin & Servera, Sverige
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Annons
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.