Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Spicy baljväxtfärs med ceviche

Recept skrivet av
Johan Gottberg & Stefan Eriksson
Spicy baljväxtfärs med ceviche på gråärtor, jalapeno, koriander och krasse.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Spicy baljväxtfärs

  • Torra kryddor som spiskummin, korianderfrö, fänkålsfrö, bockhornsklöver, svartpeppar och lite stjärnanis
  • 1 kg baljväxtfärs
Ceviche
  • 1 l kokade gråärtor
  • 5 st lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 bit ingefära riven
  • 1-2 st jalapeno, skivade

Gråärtshummus

  • 5 dl mjukkokta gråärtor
  • 2 dl olivolja
  • ½ dl solrospasta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 vitlöksklyfta

Garnering

  • 1 knippe koriander, plockade
  • 300 g tomater blandad sort, skurna i bitar
  • 1 silverlök, skalad och skivad
  • 1 knippe fransk vattenkrasse, plockad
Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Tillagning

Spicy baljväxtfärs 

  1. Rosta kryddorna i torr panna och mixa i kryddmixer.
  2. Rosta baljväxtfärsen i ugn tills den är krispig på 200° och blanda med de torra kryddorna och smaka av med salt och svartpeppar.

Ceviche

  1. Blanda lime, olivolja, vitlök, ingefära, jalapeno, salt och svartpeppar.
  2. Smaka av så den har en balans av alla detaljer, syra, hetta, sälta.
  3. Vänd ner gråärtorna och servera.

Gråärtshummus

  1. Mixa allting slätt i mixer och smaka av med salt.

Garnering

  1. Blandas ihop och saltas lätt samt servera direkt.
  2. Servera hummusen med spiced up Baljväxtfärs, ceviche och garneringen.

Inspiration

Baljväxtfärs: Gott, veganskt och svenskodlat

Baljväxtfärs är svenskt, veganskt och innehåller inte soja. Kockarna Stefan Eriksson, Johan Gottberg och deras gäster på Restauranglabbet är eniga: Baljväxtfärsen är grymt god och en otroligt bra produkt. Win-win i hela ledet – svenska bönder tjänar på det, miljön tjänar på det och gästerna gillar det. Här bjuder kockarna på några tillagningstips.

Handla direkt i vår e-handel

simpleimage
332888 - KÖKET SORUNDA - Sverige - Fryst
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
010447 - F&G M/S - Nederländerna - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
181321 - F&G M/S - Sverige - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
125435 - F&G M/S - Australien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader