Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Stekt kycklinglår med rostad och bakad persiljerot, blancherad kål och rostadvitlöksky.
Ingredienser
Lagom åt: 4 personer
Kyckling
600 gkycklinglår
2 stvitlöksklyftor
Smör (stekning)
Olja (stekning)
Tillbehör
1 stspetskål
8 stpersiljerot
3 msksmör
Kräm
4 stpersiljerot
2 dlgrädde
1msksmör
vinäger
salt
Sås
4 dlkycklingfond
1 stlök
1 stvitlök
50 gsocker
50 gvatten
50 gvinäger
4 kvistartimjan
Vi rekommenderar
Inspiration
Ludwig Tjörnemos take away-tips
”Det finns så många klimatsmarta,praktiskaoch snyggt designade take away-förpackningaratt välja mellan nu.Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take awayoch vad som kan samsas i samma förpackning”, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile.
Stek kycklingen påskinnsidantills den får fin färg. Vänd sedan och lägg i en klick smör ochvitlöken. Ös kyckling med smöret och baka sedan klart den i ugnen på 100°C till en kärntemperatur på 68°C.
Plocka ner kålen blad för blad. Blanchera kålen i saltat vattenoch lägg den sedan i isbad.
Dela persiljeroten på längden och rosta den sedan iugnenpå 180°C med lite smör, tills den är mjuk och får fin färg.
Skala och skär ner persiljeroten i mindre bitar. Koka den sedan i grädde tills den blivit mjuk. Mixa till en slät kräm med lite smör och smaka av med salt och vinäger.Koka vatten och socker tillsammans med vitlöken till en gyllenbrun karamell. Slå på vinäger och hackad lök. Koka ihop i någon minut. Tillsätt därefter kycklingfonden och reducera tills två decilite återstår. Smaka av med salt och peppar.
Koka vatten och socker tillsammans med vitlöken till en gyllenbrun karamell. Slå på vinäger och hackad lök. Koka ihop i någon minut. Tillsätt därefter kycklingfonden och reducera tills två decilite återstår. Smaka av med salt och peppar.
Vi rekommenderar
Inspiration
Ludwig Tjörnemos take away-tips
”Det finns så många klimatsmarta,praktiskaoch snyggt designade take away-förpackningaratt välja mellan nu.Det viktigaste är att tänka på vilka råvaror och rätter som är tacksamma att jobba med för take awayoch vad som kan samsas i samma förpackning”, säger Ludwig Tjörnemo, restaurang Etoile.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.