Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Svartbönsgryta med sötpotatis och mangosalsa

Recept skrivet av
Unilever Food Solutions
I Brasilien kallas böngryta feijoada. Här är en vegetarisk variant på svarta bönor med sötpotatis och grönsaker. En klimatsmart och lättlagad gryta, som mår bra av att stå ett dygn före servering. Fräsch med en mangosalsa till.

Ingredienser

  • 250 g torkade svarta bönor
  • 150 g rödlök, tärnad
  • 12 g röd chili, urkärnad och hackad
  • 30 g Milda Flytande Mjölkfritt Margarin
  • 15 g vitlök, riven
  • 350 g sötpotatis, skalad och tärnad
  • 225 g fast potatis, tärnad 3x3 cm
  • 150 g morot, skalad skivad
  • 110 g paprika, röd tärnad
  • 175 g Knorr Tomatino
  • 150 ml vatten
  • 2 st lagerblad
  • 15 g Knorr Umamikrydda
  • 30 g färsk koriander, hackad

Mangosalsa

  • 250 g mango, tärnad
  • 100 g morot, tärnad
  • 100 g stjälkselleri, tärnad
  • 150 g apelsin, filéad
  • 10 g grön chili, tärnad
  • 30 ml HELLMANN'S Citrus Vinaigrette
  • 10 g färsk koriander, hackad
  • 5 g salt
  • 2 g vitpeppar malen
Inspiration

Säg ja till ännu mera Mellanöstern!

Vackra färger, behaglig hetta, ljuvliga kryddningar och många härliga vegetariska rätter. Det är inte konstigt att Mellanösterns kök är en av världens snabbast växande mattrender med massor av nya bekantskaper att stifta. Och älska.
Inspiration

Taste the exotic Brazil

Sommaren 2016 gick de olympiska spelen av stapeln i Rio de Janeiro. Häng med på den brasilianska matrenden och överraska dina gäster med läckra brasilianska maträtter!

Tillagning

Mangosalsa

  1. Blanda samtliga ingredienser.
  2. Ställ i kyl till servering.

Böngryta

  1. Blötlägg bönorna över natten. Häll av vattnet genom ett durkslag.
  2. Häll bönorna i en kastrull, häll i vatten så att det precis täcker bönorna. Koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt bönorna sjuda under lock tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet från bönorna, men spara kokvattnet. Mixa ¿ av bönorna med bönspadet. Blanda i resterande bönor.
  4. Fräs löken och chilin i hälften av margarinet i 5 minuter tills löken är transparant. Vänd ner kryddpuré vitlök och blanda samman med bönorna.
  5. Fräs morot, sötpotatis, potatis och paprika i resten av margarinet tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt bönorna, Knorr Tomatino, vattnet, lagerblad och Knorr Umamikrydda.
  6. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud alltsammans tills grönsakerna är helt mjuka och smaken mustig, ca 20 minuter.

Servering

  1. Garnera med färsk koriander och servera med mangosalsa.

Artiklar ur receptet från Unilever i vår e-handel

182881 - HELLMANNS - Tyskland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
221606 - MILDA - Danmark - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / L
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
859827 - KNORR - Italien - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
869008 - KNORR - Schweiz - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader