Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Skrei med picklad kålrabbi, ramslökskapris, senap och örter.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
Tartar
650 g skreirygg
1 grapefrukt
50 g ramslökskapris
½ bunt gräslök
2 msk dijonsenap
salt
socker
Picklad kålrabbi
1 stor kålrabbi
1 msk ättika
2 msk socker
3 msk vatten
Gräslöksmajonnäs
1/2 bunt gräslök
4 dl matolja
1 äggula
1 tsk dijonsenap
ättika
salt
tabasco
Tillagning
Tartar
Börja med att tärna torsken fint.
Torrimma med lite salt och socker under tiden du skär resterande ingredienser.
Skala och filéa grapefrukten.
Skär gräslöken fint.
Blanda torsken med grape, ramslök, gräslök och senap.
Smaka av med salt och lite gräslöksmajonnäs.
Picklad kålrabbi
Skala och bredsvarva kålrabbin.
Jämna till kanterna och skär kålrabbin i 12 cm långa bitar.
Blanda ihop 1-2-3 lagen.
Lägg kålrabbin i en vaccpåse.
Vacca tillsammans med ättikslagen.
Gräslöksmajonnäs
Lägg gräslöken direkt på spishällen och sota den snabbt.
Mixa gräslöken med oljan.
Sila genom silduk.
Vispa upp äggulan och senapen.
Häll försiktigt i oljan under ständig vispning.
Smaka av majonnäsen med salt, ättika och Tabasco.