Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vaniljglass med myskmadra och stjärnanis

Recept skrivet av
Magnus Andersson
Vaniljglass med myskmadra och stjärnanis, chokladmazarin, chokladpastej, mandelkaramell, päronconfit och myskmadra gel.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer 

Chokladpastej

  • 230 g Philadelphia ost
  • 200 g grädde
  • 350 g choklad
  • 2 ägg

Chokladmazarin

  • 1 kg mandelmassa – gärna grovmalen
  • 500 g smör rumstempererad
  • 500 g ägg
  • 100 g kakao

Vaniljglass med myskmadra (1 paco jet bägare)

  • 400 g mjölk
  • 120 g grädde
  • 6 st stjärnanis
  • 80 g socker
  • 40 g myskmadra sirap
  • 1 vaniljstång
  • 100 g gula
  • 40 g kakaofett

Mandelkaramell

Päronconfit

  • 1 fl sauternvin
  • 2 dl socker
  • 2 tsk citronsyra
  • 2 dl vatten
  • 6 st skalade och klyftade päronen

Myskmadra gel

  • 4 delar Absolut cristall
  • 1 del myskmadra sirap
  • 2 citroner - juice
Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Tillagning

Chokladpastej

  1. Värm Philadelphiaost och grädde
  2. Tillsätt ägg och choklad
  3. Mixa slät
  4. Lägg i form och baka i ugnen 95º ca 30 min

Chokladmazarin

  1. Vispa mandelmassa och smör med vinge homogent
  2. Tillsätt kakao
  3. Vänd sedan ner ett ägg i taget
  4. Baka 160º ca 20 minuter beroende på form

Vaniljglass med myskmadra (1 paco jet bägare)

  1. Värm upp och låt dra sila sedan av och tillsätt: 100 g gula, 40 g kakaofett
  2. Mixa i thermo mixer till 82º. 
  3. Fyll en pacojetbägare och frys

Mandelkaramell

  1. Rosta mandlar i ugnen 200º 10 minuter
  2. Smält socker till ljusbrunfärg
  3. Vänd ner mandlarna låt svalna mixa sedan grovt

Päronconfit

  1. Värm ihop lagen och vacuumpacka päronen tajt 

Myskmadra gel

  1. Mixa ihop allting
  2. Vacuumpacka på max så all luft försvinner och gelen blir genomskinlig
  3. Lägg i sprits


Arrangera kontrollerat slarvigt på fina tallrikar

Inspiration

Nääs Fabriker: Hotell och restaurang med köksutsikt

På Nääs Fabriker i Tollered jobbar Magnus Andersson som köksmästare tillsammans med Disa Molin, Årets Konditor 2018. Egen örtträdgård, egna bikupor, egen food truck vid sjön och kök med en fantastisk utsikt är några av fördelarna med att arbeta här, menar Magnus.

Artiklar ur receptet

simpleimage
575100 - PEPE - Sverige - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
687061 - PHILADELPHIA - Tyskland - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
288803 - SANTA MARIA - Madagaskar - Torrt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
simpleimage
179234 - F&G M/S - Italien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader