Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Varm brie de Meaux

Recept skrivet av
Daniel Müllern
Varm brie de Meaux med sommartryffel, röd endiv, rostade valnötter och honung.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Varm brie de Meaux:

  • 1½ kg brie de Meaux
  • 50 g färsk sommartryffel
  • 1 msk svart tryffelolja

Röd endiv:

  • 2 röda endiver
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft

Rostade valnötter:

  • 200 g valnötter

Till servering:

  •  1 dl flytande Acaciahonung
Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.

Vintips till rätten

422980 - GALATEA - Frankrike - VSÖ
245,00 kr {{jmfPrisPerEnhetString}}
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

Varm brie de Meaux

  1. Dela osten på mitten.
  2. Hyvla tryffeln i tunna skivor.
  3. Vänd försiktigt upp dem med tryffeloljan.
  4. Lägg tryffeln på ena osthalvan och lägg på den andra halvan.
  5. Rulla in osten i smörpapper och aluminiumfolie.
  6. Värm på grillen i 15 minuter tills den blir varm och börjar smälta.

Röd endiv

  1. Skär loss bladen på endiven.
  2. Vänd upp med olja och citron.

Rostade valnötter

  1. Lägg valnötterna i blöt över natten.
  2. Ställ i kyl.
  3. Torka av nötterna och rosta dem försiktigt i en torr stekpanna.

Vid servering

  1. Servera med flytande Acaciahonung.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader