Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vattenkimchi – nabak kimchi

Recept skrivet av
Jens Linder
Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna.

Ingredienser

Lagom åt: 25 personer

  • 1 mindre salladskålshuvud (cirka 750 g)
  • 1 stor vit ättika (cirka 600 g)
  • 3 msk finhackad vitlök
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2-3 msk färsk, urkärnad och finhackad röd chili
  • 1 dl salladslök, skuren i 5 cm långa strimlor
  • 1 nashipäron eller svenskt päron

Lag

  • 2 msk gochugaru (koreanska chiliflakes) eller andra chiliflakes
  • 3 msk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 1/2 liter vatten
Inspiration

Koreanskt med Jens Linder

Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.

Tillagning

  1. Ansa, skala och skär alla grönsaker i lagom storlek: ta bort stocken från salladskålen och finstrimla den, skär ättikan i millimetertunna rundlar, finhacka vitlök, ingefära och chili samt skär salladslöken i fem centimeter långa strimlor. Skala och riv päronet eller skär det i tunna skivor.
  2. Lägg vitlök, ingefära och chili i en tät tekula eller en kryddpåse eller liknande.
  3. Lägg salladskål, ättika, salladslök, päron och tekulan/påsen i en kruka eller en patentburk.
  4. Stöt chiliflakes och blanda med salt, strösocker och vatten till en kall lag. Häll ner i krukan/burken.
  5. Sätt lock på krukan eller gummiring och lock på burken. Ställ in i kylen. Låt stå 2–5 dagar beroende på hur syrlig du vill ha kimchin. Den kan förvaras i månader i kylskåp och då blir smaken djupare och grönsakerna mjukare.

Inspiration

Koreanskt med Jens Linder

Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.

Artiklar ur receptet

Salladskål
071894, F&G M/S, Ungern
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Chiliflakes 350g
201624, KOCKENS, Indien
{{jmfprisString}}/kilogram (kg) {{jmfPrisDeladString}}/kilogram (kg)
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Strösocker 1kg
537282, Martin & Servera, Danmark
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Ingefära
243873, F&G M/S, Kina
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.