Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna.
Ingredienser
Lagom åt: 25 personer
1 mindre salladskålshuvud (cirka 750 g)
1 stor vit ättika (cirka 600 g)
3 msk finhackad vitlök
2 msk finhackad färsk ingefära
2-3 msk färsk, urkärnad och finhackad röd chili
1 dl salladslök, skuren i 5 cm långa strimlor
1 nashipäron eller svenskt päron
Lag
2 msk gochugaru (koreanska chiliflakes) eller andra chiliflakes
3 msk salt
1 tsk strösocker
2 1/2 liter vatten
Vi rekommenderar
Inspiration
Koreanskt med Jens Linder
Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.
Ansa, skala och skär alla grönsaker i lagom storlek: ta bort stocken från salladskålen och finstrimla den, skär ättikan i millimetertunna rundlar, finhacka vitlök, ingefära och chili samt skär salladslöken i fem centimeter långa strimlor. Skala och riv päronet eller skär det i tunna skivor.
Lägg vitlök, ingefära och chili i en tät tekula eller en kryddpåse eller liknande.
Lägg salladskål, ättika, salladslök, päron och tekulan/påsen i en kruka eller en patentburk.
Stöt chiliflakes och blanda med salt, strösocker och vatten till en kall lag. Häll ner i krukan/burken.
Sätt lock på krukan eller gummiring och lock på burken. Ställ in i kylen. Låt stå 2–5 dagar beroende på hur syrlig du vill ha kimchin. Den kan förvaras i månader i kylskåp och då blir smaken djupare och grönsakerna mjukare.
Vi rekommenderar
Inspiration
Koreanskt med Jens Linder
Jens Linder är kock och matjournalist. Genom sina matartiklar och recept i Dagens Nyheter och Gourmet har han gjort sig känd och uppskattad i matsverige. Han arbetar som frilansande och framgångsrik matskribent, ett jobb som har tagit honom på resor över hela världen. Hans senaste kokbok handlar om mat från Korea.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.