Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Tack vare psylliumfrönas förmåga att binda vätska kan du göra helt veganska burgare på baljväxtfärsen utan att de faller isär. Smaken blir nötig och rund av gråärtan och får ett härligt smakdjup med hjälp av havre och svamp. För riktigt saftiga burgare, toppa med vegansk ost, stekt shiitakesvamp och vegansk majonnäs (finns hos Köket Sorunda).
Ingredienser
Cirka 19 st à 100 g
1 kg Svensk Baljväxtfärs
14 g psylliumfrön (blandas med 270 g vatten)
200 g lök, hackad
200 svamp, hackad (gärna smakrik variant som shiitake eller portabella)
0,5 dl rapsolja
200 havre, mixad
16 g salt
Tips!
Servera gärna med en smakrik tomat- och örtsallad.
Inspiration
Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment
Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.
Bryn lök och svamp tills de blir mjuka, låt svalna.
Blanda psylliumfrön, lök och svamp med färsen samt resten av ingredienserna väl.
Låt stå i kyl minst några timmar, helst över natten.
Ta upp bollar med sked och rulla/platta till dem. Smaksätt med valfri kryddblandning.
Stek i rikligt med olja på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida tills de blir riktigt frasiga.
Tips!
Servera gärna med en smakrik tomat- och örtsallad.
Inspiration
Nu presenterar vi en Svensk baljväxtfärs i Martin & Serveras sortiment
Svensk baljväxtfärs består av svenskodlade balj- och oljeväxter som kombinerats för sina unika smak- och näringsämnen. Färsen kan användas som råvara i alla rätter där man annars använder köttfärs.