Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Elisabeth Johansson är Restaurangkonditor, bagare, författare till flera kokböcker och skribent i mattidningar. Hon har bakat olika goda bröd till förskola och skola med Serveras ekologiska mjöl. Det här brödet blir extra nyttigt och saftigt, med tillägget av zucchini!
Ingredienser
Lagom åt: 20 personer
Tidsåtgång: 4 tim
2 bröd
50 g jäst
600 g vatten, 37°
25 g havssalt
50 g honung
30 g rapsolja
1 grovt riven zucchini, ca 300 g
120 g russin
150 g solroskärnor
600 g dinkelfullkornsmjöl
500-600 g ekologiskt vetemjöl
Tillagning
Blanda jäst, vatten, salt, honung och olja i en stor bunke.
Vänd i zucchini, russin och solroskärnor.
Arbeta in dinkelmjölet och ta sedan i vetemjölet, lite i taget, tills degen blir smidig och lättarbetad.
Låt degen jäsa i 30 minuter under en bakduk.
Sätt ugnen på 250°.
Flytta över degen till ett lätt mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till två limpor.
Låt limporna jäsa på en mjölad plåt i 30 minuter under bakduk.
Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön om du vill. Skåra med kniv.
Spreja in vatten i ugnen och sätt in plåten. Sänk temperaturen till 200° efter två minuter.
Grädda bröden i 25–30 minuter. Låt svalna på galler.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.