– Vår lillasyster, La Petite Soeur, är ihopbyggt med Chez Jolie. Vi har olika ingångar men kan gå mellan genom köken. La Petite Soeur är en vinbar med lite annat koncept än Chez Jolie men fortfarande väldigt fransk. Vi har också en helt nyinrett chambre separé med plats för 50 gäster en trappa ned, berättar Carolina Campos, driftansvarig.
50 sidor lång vinlista
– Vinlistan är på 50 sidor och innehåller nästan bara franska viner, det är bara några sidor i slutet med utländska viner från Tyskland, Usa, Italien och Sydafrika. Vi har en internationell vinmeny men våra gäster är mer svårflörtade. De tycker att är de på en fransk restaurang vill de dricka franskt, även om jag kanske föreslår ett italienskt vin, berättar Björn Vasseur, restaurangchef och sommelier.
Det är Björn tillsammans med sommelier Daniel Agerberg som är ansvarig för vinlistan och som gör alla inköp. Daniel har franska viner som riktig specialitet medan Björn har ett lite bredare spektrum. Båda har lång erfarenhet och jobbat på många restauranger och barer både i Sverige och utomlands. Björn drev också egen restaurang för några år sedan.
– Vi har ytterligare en sommerlier, Aleksandra Zarkowska, som är ansvarig på La Petite Soeur. Vinlistan där är ännu mer internationell och förändras oftare, berättar Carolina.
Bara franskt på glas
Den gedigna vinlistan innehåller imponerade 30 olika viner på glas.
– Vi har bara franska viner på glas och de ändras regelbundet. Vi försöker hålla en lista som passar och är tillgängliga för många. Det är en fin avvägning för det får inte heller bli för dyrt per glas, men vi har alltid en bättre Bordeaux och vit och röd Bourgogne på listan, berättar Daniel.
Franskt även i baren
– Även om innehållet inte är från Frankrike så försöker vi ha en fransk touch även på våra cocktails, berättar Björn.
– Jag gillar också yrkeskunnigheten hos våra bartenders som har sitt eget preppkök och gör mycket av ingredienserna själva – de är mer som kockar idag, fortsätter Daniel.
– Framåt tror jag att alkoholfritt kommer att öka, vilket ställer högre krav och förväntningar på oss men utbudet ökar hela tiden och blir bättre.