Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Kunskap

Kaffeskola

I fyra avsnitt kommer rostmästare Filip Åkerblom från Lilla Kafferosteriet i Malmö guida oss med sina kunskaper för att ge oss en större inblick i kaffets mystiska värld. Förutom sitt Mikrorosteri har Filip skrivit reglerna till världsmästerskapen i kafferostning och blivit utnämnd till årets entreprenör 2009 i branschen av Europeiska kaffeorganisation SCAE.
I första avsnittet får du en historisk tillbakablick om hur kaffet kom till Sverige.
I andra avsnittet dyker vi ner i våra kaffevanor och berättar om de senaste kaffetrenderna.
I tredje avsnittet får du en grundkurs i hur man tillverkar ett bryggrecept och vad man bör tänka på för att kaffets aromer ska komma till sin rätt i munnen.
I fjärde avsnittet går vi igenom olika bryggstilar och ger dig tips på bryggutrustning för att underlätta hanteringen av kaffe på restauranger och kafé.

Avsnitt 1 - 4

Kunskap

Avsnitt 1 - Kaffets historia

Historien om kaffet går långt tillbaka i våra böcker och dess resa startar på lite sydligare breddgrader. Kaffeträdet upptäcktes från början i Etiopien på 800-talet. Men det var inte förrän på 1400-talet som kaffe börjades drickas för första gången av sultanerna i Yemen.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 2 - Våra kaffevanor

Filip fortsätter att vägleda oss i kaffets värld. Den här gången talar han om dagens trender och hur vi helst avnjuter vår kopp kaffe. Bryggkaffe är helt klart svenskarna favorit, hela 95 procent dricker filterkaffe.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 3 - Bryggrecept och teknik

I detta avsnitt berättar Filip om vad vi bör tänka på för att få ut de bästa smakerna från vårt kaffe. Att brygga kaffe kräver precis samma kunskap som när vi ska laga mat. Här kommer vägledning i bryggrecept och teknik.

Läs mer
Kunskap

Avsnitt 4 - Kaffeutrustning

I det sista avsnittet av kaffeskolan belyser Filip Åkerblom vikten av bra utrustning för att få ett så jämnt resultat som möjligt när vi brygger kaffe. "Om vi lyckas servera en bra kopp kaffe en gång, är det stor risk att gästerna kommer tillbaka för en repris och då är det viktigt att infria deras förväntningar", menar Filip.

Läs mer

Handla Martin Olsson Kaffe i vår e-handel

Kunskap

Martin Olsson Kaffe

Allt gott kaffe börjar med en bra böna. Rätt temperatur när den odlas. En varsam hantering när den skördas. Och en omsorgsfull rostning som lyfter fram de fylliga aromerna.

Läs mer

Kunskap

Goda drycker för alla tillfällen

I vårt dryckessortiment hittar du spännande drycker för olika tillfällen. Vi har ett gediget grundutbud och erbjuder många nyheter – allt för att ha ett både brett och djupt sortiment som passar alla typer av restaurangverksamheter.
Kunskap

Teskola

I åtta delar kommer du att få lära dig mer om te och tedrickande. Vi tar hjälp av vår leverantör Tekompaniet som har mångårig erfarenhet av att importera te och hålla i utbildningar om te.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader