Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
För att förhindra, förebygga infektioner och stoppa smittspridning krävs en god handhygien och daglig rengöring. Under sjukdomstider är det viktigt att förutom goda städrutiner införa och förstärka rutinerna kring hygienstädning, samt att städa mer regelbundet än vanligt. Här ger vi dig tips på hur du ska gå tillväga och vilka produkter du kan använda.
Handtvätt
God handhygien är den enskilt viktigaste åtgärden för att förhindra och förebygga infektioner och smitta. Rätt utförd handtvätt ger effektivt skydd, så tvätta händerna ofta! Före måltid, innan och under mathantering, efter toalettbesök, efter utomhusvistelse och om du har synlig smuts på händerna.
Såhär ska du göra:
Ta av smycken och klocka.
Blöt händerna med varmt vatten, ta flytande tvål och arbeta upp ett lödder.
Bearbeta noggrant under 30 sekunder mellan fingrarna, under naglarna, tummarna, båda sidorna av händerna och underarmar.
Skölj av med varmt vatten. Stäng kranen med armbågen eller använd papper.
Torka händerna med papper.
Handdesinfektion
Använd handdesinfektion när det inte finns möjlighet att tvätta händerna eller om du ska arbeta med känsliga livsmedel. Handdesinfektion fungerar bäst på rena händer.
Så här ska du göra:
Tvätta först med tvål och vatten och torka dem torra.
Produkten ska användas flödigt, dosera ca 2 tryck i handflatan och massera in händer, tummar, naglar och mellan fingrarna.
Bearbeta till huden är torr, cirka en minut.
Hygienstädning
Det är viktigt med en grundläggande rengöring innan ytor ska desinficeras. Precis som att handdesinfektion fungerar bäst på rena händer fungerar ytdesinfektion bäst på rena ytor.
Tänk igenom vilka områden och ytor som många vistas i och kommer i kontakt med.
Så här ska du göra:
Var noggrann att torka av kontaktytor och tagytor som handtag, lysknappar, kranar, toalett och spolknapp, dispensers etc.
Använd först vanliga rengöringsmedel och mikrofiberdukar och moppar, komplettera sedan med desinfektionsmedel på kritiska ytor och vid smitta.
Använd separata städredskap för toaletter och sanitetsutrymmen. Färgkodning hjälper till att särskilja redskapen.
Tvätta och rengör noggrant efter användning. Eller använd engångsmaterial om gäst varit sjuk.
Produkter för daglig rengöring och ytdesinfektion på ytor utanför beredningsytor. Till exempel bar, matsal, entré, trapphus, konferens, skolsal, gym, butik och städredskap
Vilka restriktioner gäller för restaurangbranschen och besöksnäringen? Vad gäller för den som är arbetsgivare? På den här sidan har vi på Martin & Servera samlat information om vad som gäller just nu för vår bransch.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.