Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Att tänka på: 4-6 månader innan du öppnar restaurang
Kunskap

Att tänka på: 4-6 månader innan du öppnar restaurang

Det är fortfarande många månader kvar. Men redan nu gäller det att skaffa sig fördelaktiga avtal och få en god start kring företagets ekonomi.

Fortsätt arbeta på din checklista

Försök att lösa så mycket som möjligt kring de myndighetskontakter du behöver ta inför öppnandet av din restaurang.

Skräddarsy ditt tjänstepaket

Genom rätt avtal kan du spara mycket pengar i sänkta kostnader när din verksamhet har öppnat. Restaurangtjänster, vår digitala plattform för tjänster och avtal, innehåller ett antal förmånliga avtal och erbjudanden, specialanpassade för just restaurangbranschen. Här hittar du erbjudanden inom kortinlösen, kassasystem, inventeringstjänster, betalterminaler, el, försäkring och mycket mer.

Ta kontakt med en bank och ta eventuella lån för verksamheten

Jämför olika banker och deras lånevillkor om du står inför att ta ett lån.

Skaffa dig utskänkningstillstånd om du ska servera alkohol

Om du vill kunna servera alkohol är det under den här perioden som du skaffar dig rätt kompetens för detta samt genomför provet för serveringstillstånd. Det är även nu som du skickar in din ansökan om serveringstillstånd. Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit erbjuder både en tvådagars alkohollagsutbildning och flera olika webbaserade utbildningar för dig som hellre genomför utbildning på distans.

Samla kunskap och bli en sund arbetsplats  

Lyckas långsiktigt som arbetsgivare. Webbutbildningen Sund arbetsplats ger dig kunskap för att lyckas, från rekrytering och introduktion till att personalen trivs, utvecklas och motiveras. Det bidrar till en välmående verksamhet med lägre personalomsättning, fler nöjda gäster och därmed högre lönsamhet. Kursen, som du kan gå när du vill, tar bara två timmar men ger dig kunskap du bär med dig mycket längre än så.

Läs mer

Kunskap

Så startar du en restaurang

Att starta upp en ny restaurangverksamhet innebär ofta en hektisk period med ett stort antal aktiviteter som ska genomföras och beslut som ska tas. Här guidar vi dig på vägen och delar med oss av hur vi som restauranggrossist kan stötta under arbetets gång när du ska starta restaurang.
Kunskap

Att tänka på: 2-4 månader innan du öppnar restaurang

Nu är det dags att ta beslut inom en del områden som kan ta lite tid att få på plats. Det gäller även att stärka dig kompetensmässigt inom de områden som du behöver ha koll på när du driver din verksamhet.
Kunskap

Att tänka på: 0-2 månader innan du ska öppna restaurang

Nu närmar det sig! Det börjar bli dags att köpa in råvaror, prissätta din meny och ta emot din personal.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.