Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.
Målet med Årets Bonde är att visa helheten - från jord till bord och att involvera primärproduktionen. Med denna tävling vill man även tydliggöra bondens roll i livsmedelskedjan – Restauranger, offentliga måltider och dagligvaruhandeln.
Initiativtagare är Bergkvist Publishing som även ligger bakom Restaurangvärlden, Magasin Måltid, White Guide Green, White Guide Junior och 360°EatGuide.
Årets Bonde utvecklas i samarbete med Världsnaturfonden WWF, MSC, KRAV, Pågen, Sydgrönt, Skånemejerier, Svenskmärkning, Martin & Servera, Malmö Stad samt Event in Skåne.
Årets Bonde 2020
Nyhet
Årets Bonde – vinnarna!
Nu har vinnarna presenterats i de sex kategorierna inom den nationella tävlingen Årets Bonde; Spannmål, Mjölk, Frukt & grönt, Kött, Eko & innovation och Fisk & skaldjur. Dessa sex vinnare är sedan med och tävlar om titeln Årets Bonde när priset delas ut i Malmö den 26 oktober.
Svenska och regionala specialiteter som ger mervärde till din meny
Martin & Servera erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet.
Exceptionell Råvara är en ideell förening där Sveriges bästa kockar möter Sveriges bästa producenter, för att tillsammans utveckla framtidens exceptionella svenska råvaror.