Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi lanserar ny digital plattform för att rädda matvaror och halvera svinnet

Att minska svinnet är en prioriterad fråga för hela Martin & Servera-gruppen. Sedan tidigare kan Martin & Servera Restauranghandels kunder hjälpa till att rädda mat och minska svinnet genom att köpa från utförsäljningslistan i e-handeln. Nu blir detta möjligt också för kunder inom stat, kommun och region samt privata kedjor vars inköpssystem kommunicerar direkt (EDI) med Martin & Servera Restauranghandels affärssystem.

”Genom lanseringen av den nya sajten Rädda Mat breddar vi tillgängligheten så att även kunder som använder andra digitala inköpskanaler än vår e-handel kan köpa varor på utförsäljning och därmed minska matsvinnet. Det känns fantastiskt bra”, säger Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör.  

Via utförsäljningslistan i e-handeln, som lanserades vid halvårsskiftet 2019, har kunderna kunnat rädda varor från att slängas – och samtidigt göra bra affärer. Under 2020 har 661 ton varor räddats från att bli svinn på det här sättet. Det är en ökning med 350 % jämfört med föregående år.  

”Vi ska halvera svinnet i vår egen verksamhet till 2025 och det här är en av många åtgärder som vi gör för att nå det målet. Kunderna är med och minskar svinnet samtidigt som de kan göra klipp på varor de ändå behöver i sin verksamhet. Det är bra både för miljön och för affärerna”, säger Kristina Ossmark. 

En del av de varor som ändå blir kvar på lagerhyllan doneras till lokala välgörenhets-organisationer (vi har samarbeten med Stadsmissionen i Stockholm, Västerås och Umeå, Räddningsmissionen i Göteborg och Hela människan i Norrköping). Totalt donerades 81 ton varor under 2020.

 

Gå till sidan: http://raddamat.se

Publicerad2021-04-16

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2023 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.