Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Sommelierutbildning
GastroMerit

Sommelierutbildning

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Fakturerings- och avbokningsregler
Bra att veta: Vissa föreläsningar och viss kurslitteratur är på engelska.
"Jag tycker att upplägget passar perfekt för personer i branschen. Komprimerat och snabbt med fokus på eget ansvar som gör det enkelt att jobba heltid vid sidan om. Det bästa var tiden i skolan förstås.

Super bra med olika föreläsare som ger olika vinklar och snackar vin på ”sitt sätt” och inte minst att maten under dagen ingick så slapp man tänka på det över huvud taget.

Till min verksamhet tar jag framför allt med mig verktyg från vår lektion i sommelierhantverk. Där fick vi så mycket tips och information som direkt går att ta med sig in i vardagen."

- Amanda Liliemark

Video

Sommelierkurs

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.

Hur doftar egentligen blyerts och känner du igen smaken av läder? Kan man odla vin i hela världen och vad är terroir? Kom till oss och få svar på dina frågor om all världens viner och andra drycker. Att bli sommelier hos oss tar bara en termin av roliga och intensiva studier.

Vi ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin, sprit och även alkoholfria alternativ. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med marknadens bredaste dryckesprovningar. Du får på så sätt förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck.

Alla våra föreläsare är eller har varit yrkesverksamma sommelierer med bred erfarenhet från väldens stjärnkrogar. Du får lära dig om sommelierens yrkesroll, yrkets globala möjligheter och framtidens dryckestrender. Du får även kunskap inom ekonomi, prissättning, inköp och planering för att kunna skapa lönsamhet med din dryckeslista och verksamhetens dryckesutbud.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och som vill få djup kunskap om de viktigaste vinländerna och regionerna i världen samt få det praktiska hantverket för att kunna arbeta som sommelier.

Sommelierutbildningens innehåll

  • Vinländer och regioner
  • Kunskap inom vin, öl, sprit, kaffe, te och alkoholfritt.
  • Sensorik och provningsmetodik
  • Sommelier som yrke och hantverk
  • Ekonomi och lönsamhet

Examination

Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov blir du sommelier.

Kursledare

Vi har några av branschens vassaste kursledare - allt från sommelier på stjärnkrogar till specialist på auktionshus.

Ladda ner kursprogrammet här

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits sommelierutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Se alla kurser från GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.