Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Sommelierutbildning

Kursinformation

Längd: 17 heldagar inklusive examination

Pris: 35 900 kr exkl moms
Boka

Kursstart 2019 & 2020:  

Umeå   7/10 2019
Stockholm   20/1 2020 

Schema för Sommelierutbildningen i Umeå hittar du här.

Fakturerings- och avbokningsregler


Bra att veta:
 Vissa föreläsningar och viss kurslitteratur är på engelska.

Inspiration

Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier som bland annat vunnit Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. Idag jobbar han som dryckesansvarig på Portal, en av Stockholms nya restauranger som snabbt blivit en favorit bland stadens uteätare. Vi träffade Totte för att höra mer om tänket bakom dryckesmenyn, planerna framåt och vad han själv inspireras av.


"I dag är jag trygg i mina kunskaper, när jag ska vägleda gäster, skriva menyer eller ta mig an nya utmaningar inom dryckesvärlden.

Jag valde sommelierutbildningen hos GastroMerit på grund av de många erkänt duktiga föreläsare, men också för att upplägget passade mig perfekt, kursens längd och kursdagar."

- Viktor Redin, Kock och sommelier, P2 restaurang & Catering

Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Video

Kursledaren Totte Steneby berättar om Sommelierutbildningen

GastroMerits branschunika sommelierutbildning ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin och sprit. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar, för att skapa förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck.

Föreläsarna är yrkesverksamma sommelierer med bred erfarenhet. Du får lära dig om sommelierens yrkesroll, yrkets globala möjligheter och framtidens dryckestrender. Du får även kunskap inom ekonomi, prissättning, inköp och planering för att kunna skapa lönsamhet.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och som vill få djup kunskap om de viktigaste vinländerna och regionerna i världen samt få det praktiska hantverket för att kunna arbeta som sommelier.

Sommelierutbildningens innehåll

  • Grundkunskap i dryck
  • Sommelier som yrke och hantverk
  • Ekonomi och lönsamhet
  • Dryckesprovningar

Examination

Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov blir du sommelier. 

Professionella sommelierer som kursledare

Kursledare, från vänster: Totte Steneby, Robert Andersson, Andreas Larsson, Rubén Sanz Ramiro.

Totte Steneby är prisbelönt sommelier och examinerad Advanced Sommelier av Court of Master Sommelier i London.Han arbetar som chefsommelier på restaurang Portal i Stockholm. Totte har flertalet svenska och internationella åtaganden, bland annat för den brittiska tidningen Decanter.

Robert Andersson är sommelier och driver vinbaren Hornstulls Bodega samt importbolaget Pompette. Robert har tidigare arbetat som chefsommelier på Fäviken Magasinet och på restaurang PM & Vänner i Växjö. Han är svensk mästare i sommelleri och tävlar för Sverige i Europamästerskapen 2017.

Andreas Larsson har vunnit både svenska, nordiska och europeiska sommeliermästerskapen. 2007 blev han den förste svensk att ta hem den åtråvärda titeln Meilleur Sommelier du Monde - världsmästare i Sommelerie. Han har 30 års erfarenhet av restaurang och gastronomi med ett förflutet på Sveriges bästa restauranger och är idag verksam som konsult och vinprovare med hela världen som arbetsfält.

Rubén Sanz Ramiro är chefssommelier på PM & Vänner i Växjö som 2017 blev Sveriges första restaurang att belönas med Wine Spectator Grand Award. Spanskfödde Rubén har utnämnts till Sommelierernas Sommelier 2016 och 2017 samt till Årets Sommelier av Livets Goda 2015 och 2017.

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits sommelierutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader