Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Sommelierutbildning

Kursinformation

Längd: 17 heldagar inklusive examination

Pris: 35 900 kr exkl moms
Boka


Nästa kursstart: 
11 oktober 2021

Pågående utbildning har följande datum:

Stockholm   19/10 2020

19-20/10   2020
2-3/11   2020
16-17/11   2020
30/11-1/12    2020
18-19/1   2021
1-2/2   2021
15-16/2   2021
1-2/3   2021

Examination   22/3 2021Fakturerings- och avbokningsregler


Bra att veta:
 Vissa föreläsningar och viss kurslitteratur är på engelska.

Inspiration

Totte Steneby

Totte Steneby är prisbelönt sommelier som bland annat vunnit Nordiska Mästerskapen i Sommellerie. Idag jobbar han som dryckesansvarig på Portal, en av Stockholms nya restauranger som snabbt blivit en favorit bland stadens uteätare. Vi träffade Totte för att höra mer om tänket bakom dryckesmenyn, planerna framåt och vad han själv inspireras av.


"I dag är jag trygg i mina kunskaper, när jag ska vägleda gäster, skriva menyer eller ta mig an nya utmaningar inom dryckesvärlden.

Jag valde sommelierutbildningen hos GastroMerit på grund av de många erkänt duktiga föreläsare, men också för att upplägget passade mig perfekt, kursens längd och kursdagar."

- Viktor Redin, Kock och sommelier, P2 restaurang & Catering

Läs mer

Inspiration

Möt våra kursledare: Robert Fredh

Robert Fredh är kursledare på GastroMerits sommelierutbildning. Vi har träffat Robert och ställt 5 snabba frågor om honom och kursen.
Diplomutbildningen till sommelier sträcker sig över en termin och är anpassad för dig som vill arbeta praktiskt som sommelier. Under terminen varvas teoretiska föreläsningar med dryckesprovningar.
Video

Kursledaren Totte Steneby berättar om Sommelierutbildningen

Hur doftar egentligen blyerts och känner du igen smaken av läder? Kan man odla vin i hela världen och vad är terroir? Kom till oss och få svar på dina frågor om all världens viner och andra drycker. Att bli sommelier hos oss tar bara en termin av roliga och intensiva studier.

Vi ger dig en djup och bred kunskap om öl, vin, starkvin, sprit och även alkoholfria alternativ. Varje kurstillfälle varvar teoretiska föreläsningar med marknadens bredaste dryckesprovningar. Du får på så sätt förståelse för både druvsorter och dryckestyper och du lär dig hur du bäst kombinerar mat och dryck.

Alla våra föreläsare är eller har varit yrkesverksamma sommelierer med bred erfarenhet från väldens stjärnkrogar. Du får lära dig om sommelierens yrkesroll, yrkets globala möjligheter och framtidens dryckestrender. Du får även kunskap inom ekonomi, prissättning, inköp och planering för att kunna skapa lönsamhet med din dryckeslista och verksamhetens dryckesutbud.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom restaurang och som vill få djup kunskap om de viktigaste vinländerna och regionerna i världen samt få det praktiska hantverket för att kunna arbeta som sommelier.

Sommelierutbildningens innehåll

  • Grundkunskap i dryck
  • Sommelier som yrke och hantverk
  • Ekonomi och lönsamhet
  • Dryckesprovningar

Examination

Efter godkänt teoretiskt och praktiskt prov blir du sommelier. 

Professionella sommelierer som kursledare

Kursledare, från vänster: Totte Steneby, Robert Fredh, Andreas Larsson, Rubén Sanz Ramiro.

Totte Steneby är prisbelönt sommelier och examinerad Advanced Sommelier av Court of Master Sommelier i London.Han arbetar som chefsommelier på restaurang Portal i Stockholm. Totte har flertalet svenska och internationella åtaganden, bland annat för den brittiska tidningen Decanter.

Robert Fredh är sommelier och driver vinbaren Hornstulls Bodega samt importbolaget Pompette. Robert har tidigare arbetat som chefsommelier på Fäviken Magasinet och på restaurang PM & Vänner i Växjö. Han är svensk mästare i sommelleri och tävlar för Sverige i Europamästerskapen 2017.

Andreas Larsson har vunnit både svenska, nordiska och europeiska sommeliermästerskapen. 2007 blev han den förste svensk att ta hem den åtråvärda titeln Meilleur Sommelier du Monde - världsmästare i Sommelerie. Han har 30 års erfarenhet av restaurang och gastronomi med ett förflutet på Sveriges bästa restauranger och är idag verksam som konsult och vinprovare med hela världen som arbetsfält.

Rubén Sanz Ramiro är chefssommelier på PM & Vänner i Växjö som 2017 blev Sveriges första restaurang att belönas med Wine Spectator Grand Award. Spanskfödde Rubén har utnämnts till Sommelierernas Sommelier 2016 och 2017 samt till Årets Sommelier av Livets Goda 2015 och 2017.

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits sommelierutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Fler diplomutbildningar

GastroMerit

Diplomerad Restaurant Manager

Med vår diplomerade utbildning till Restaurant Manager får du kunskap och verktyg för hur du driver en framgångsrik restaurangverk­samhet. Kursen vänder sig till dig som är, eller vill bli krögare, till restaurangchefer, köksmästare eller dig som har personalansvar och annan ledarroll.
GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.

Se alla kurser från GastroMerit

GastroMerit

Utbildningar som utvecklar din verksamhet

Hos GastroMerit hittar du ett starkt utbildningsprogram med kurser och utbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen som dig som befinner dig mitt i yrkeslivet. Alla är välkomna!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader