Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Eko och miljömärkt

Framtidens meny är producerad med omsorg om djur, natur och miljö. Det är vår fasta övertygelse. Och utifrån det tar vi konkreta beslut varje dag. Ett sådant beslut är att se till att det ekologiska och miljömärkta sortimentet ständigt utvecklas.

Mål för att öka eko & miljömärkt

Ett av våra långsiktiga mål är att öka andelen ekologiska och miljömärkta artiklar av vår totala försäljning.

År 2030 ska dessa produkter stå för:

  • 50 % av den totala försäljningen till den offentliga marknaden
  • 20 % av försäljningen till den privata marknaden

Det ska vara enkelt att göra hållbara val

I vår e-handel hittar du enkelt Hållbara val. Här har vi samlat de produkter som är våra ekologiska och miljömärkta artiklar, men även alla varor med etisk artikelmärkning. Märkningar som ingår är: EU-ekologiska varor, KRAV-märkta varor, MSC, ASC, UTZ Certified, Rain Forest Alliance, Fairtrade, Ethical Tea Partnership, Svanen, Bra Miljöval Falken, FSC Forest Stewardshop Council och EU-ecolabel.

Ett sortiment som utvecklas

Vårt ekologiska och miljömärkta sortiment innehåller tusentals artiklar. Det är tydligt att ekologiskt och miljömärkt är viktigt för våra kunder - alltså är det viktigt för oss också. Här kan du utforska vårt ekologiska sortiment

Engagemang för ekologiskt

"Ekologisk produktion och konsumtion är det mest hållbara, både för vår hälsa, för djuren och naturen" - det utgör drivkraften bakom arbetet på intresseorganisationen Organic Sweden som Martin & Servera är medlemmar i. Organic Sweden arbetar för att öka försäljningen, kunskapen och kommunikationen kring ekologiska varor, vilket går helt i linje med våra egna uppsatta mål och aktiviteter. För att läsa mer om Organic Sweden, besök deras hemsida.

Martin & Servera stöttar dessutom Ekomatcentrum som är en ideell förening med syfte att verka för hållbar produktion av livsmedel på lång och kort sikt. De gör årligen en ranking av landets kommuner, landsting och regioner avseende deras ekologiska inköp och arrangerar  diplomering av de kommuner, landsting och regioner som nått en hög andel ekologiskt.

KRAV-certifierade

Vi är certifierade enligt KRAVs regler för marknadsföring och försäljning av KRAV-märkta produkter under eget varumärke, import och export. Vi följer de specifika regler utsatta för just de områdena och utöver det även KRAVs övergripande regler gällande bland annat socialt ansvar och miljöarbete. På den här sidan kan du ladda ner vårt KRAV-certifikat och se övriga certifieringar.

Handla hållbart

Sortiment

Se vårt hållbara sortiment.

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2022 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Hållbarhet

Matsvinn - Det här gör vi

Ungefär en tredjedel av den mat som produceras slängs. Det kan handla om frukt och grönt med charmigt utseende (som en del orättvist kallar "ful frukt"!), livsmedel med kort datum, köksavfall eller det gästerna lämnar på tallriken. Hur vi ska handskas med matsvinnet är en viktig hållbarhetsfråga. Därför arbetar vi på Martin & Servera aktivt med att minska vårt svinn och med att öka kunskapen hos våra kunder om hur vi alla kan hjälpas åt för att minska svinnet.
Inspiration

Skapa maträtten utifrån grönsakerna

Fredrik Juhlin är före detta medlem i Svenska Kocklandslaget och brinner för det gröna. Vi får en pratstund med honom när han sitter på tåget mot Malmö. Han berättar att han ska dit på ett cateringuppdrag, vegetariska smakprover för hundra personer.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.