Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Generation Pep Skola
Inspiration

Generation Pep Skola

Jobbar du med måltider och kost inom skolan? Då är Generation Pep Skola något för er!
Generation Pep Skola handlar om fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor som en naturlig del av skoldagen. Pep Skola är enkelt att använda och helt kostnadsfritt. Ni får koll på ert nuläge, hjälp att planera, lösningsförslag och massor med inspiration, belöningar och stöd i ert viktiga arbete. 

"Bra mat och höga hopp, gör att eleverna levererar på topp!"

Lina Buttler 1:e kock Kyrkskolan, Svedala

Hur blir skolmåltiden ett pedagogiskt verktyg?

Genom att göra skolmåltiderna till en naturlig del av skoldagen så ökar sannolikheten att barn och elever uppskattar och vill äta skolmaten. Här handlar det mycket om personalens delaktighet och kunskap. Genom att hjälpas åt blir det lättare att få till bra lösningar.
Läs mer på Pepskola.se

Hur planerar andra skolor för näringsriktiga skolmåltider?

För många barn utgör den mat de äter i skolan en stor del av näringsintaget. Skolan etablerar normer för vad som är bra mat. Därför är det viktigt att maten som serveras är näringsriktig och varierad. För det behövs utvärdering, kravställning och medvetna beslut om utbud.
Läs mer på Pepskola.se

Trivsamma skolmåltider – så här lyckas du.

Miljön där maten serveras är viktig för barn och elevers upplevelse av att äta i skolan. Det handlar om att få tillräcklig tid att äta, att känna en trygghet i miljön, och att måltiden ska erbjuda återhämtning utan oljud och stök.
Läs mer på Pepskola.se

"Enkelt och inspirerande och utvecklar effektivt vårt hälsoarbete"

Annica Clarin, rektor Korpadalsskolan, Karlshamn
Generation Pep har sedan 2018 stöttat skolor som metodiskt och aktivt vill arbeta för att främja barn och ungas fysiska aktivitet och hälsosamma matvanor. Över 1500 grundskolor över hela Sverige har valt att arbeta med det kostnadsfria digitala metodstödet Generation Pep Skola för att förbättra sina elevers hälsa.

Läs mer om Generation Pep

Om oss

Generation Pep ökar kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa

Vi är stolta samarbetspartners till Generation Pep som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Tillsammans med aktörer från hela samhället, driver de ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep.
Inspiration

Pep-rapporten 2020: Har alla barn samma förutsättningar för god hälsa?

Vi är stolta samarbetspartner till Generation Pep. Den 31 mars släpptes Pep-Rapporten 2020, en av de mest heltäckande granskningarna av barn och ungas hälsa i Sverige. I undersökningen har över 9000 barn och ungdomar i åldrarna 4-17 år svarat på frågor om hur de tränar och rör på sig, vad de äter och hur faktorer runt omkring barnen hänger samman med levnadsvanorna.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.