Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Den goda måltiden – nytt nummer
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
I det nya numret av Den goda måltiden får du möta måltidsinspiratören Niclas Gerdsling på Tiohundra, läsa om ExplorEAT, ett innovativt arbete kring skolmåltiden i Vallentuna kommun och ta del av spännande trendspaningar.
 
Kampanjperiod 15/1-12/5 2024

I fokus

Inspiration

Matglädje på tallriken hos Tiohundra

I Tiohundras kök tillagas varje år 350 000 portioner och nästan all mat lagas från grunden. Här bubblar köken av goda idéer och utvecklingsprojekt. Kocken och enhetschefen Niclas Gerdsling tycker att han har världens bästa jobb. Och att det är viktigt att matglädjen verkligen hamnar på tallriken.
Inspiration

ExplorEAT: Innovativt arbete kring skolmåltiden i Vallentuna kommun

Vallentuna är en av fyra kommuner som är utvalda som utvecklingsmiljöer i det nationella projektet "Ett nytt recept för skolmåltider". Charlotte Müntzing, kostchef i Vallentuna kommun, berättar om arbetet för att få mer lokala råvaror i skolmåltiden och för att få skolmåltiden att bli ett pedagogiskt verktyg.
Inspiration

Delaktighet minskar svinnet på äldreboenden

Att den äldre får vara delaktig i beslut kring måltiden och att måltidsmiljön är trivsam är faktorer som påverkar måltids­upplevelsen positivt. Måltider som utgår från de äldres önskemål och behov, där det finns en flexibilitet kring vad var och en vill äta och när, har visat sig kunna bidra till både nöjdare matgäster, att mer mat äts upp och därmed minskat matsvinn, konstaterar Livsmedelsverket.

Ladda ner tidigare nummer av Den goda måltiden

Inspiration

#2 2023

I det här numret berättar Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, om hur hon vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val. Du kan också läsa om hur vi satt klimatpoäng på artiklar i e-handeln för att hjälpa dig att handla mer klimatsmart, om Örebro kommun, som återigen är bästa på ekologiskt, och ta del av regionala tips.
Inspiration

#1 2023

I det här numret kan du läsa om hur vi på Martin & Servera-gruppen arbetar efter en utvecklingsmodell för att bidra till utvecklingen av svensk gastronomi och svensk livsmedelsproduktion. I tidningen kan du också läsa en hälsning direkt från några av Sveriges alla livsmedelsproducenter samt om skräddarsydda matkurser för den offentlig sektorn.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.