Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
I det nya numret av Den goda måltiden kan du läsa om hur vi på Martin & Servera-gruppen arbetar efter en utvecklingsmodell för att bidra till utvecklingen av svensk gastronomi och svensk livsmedelsproduktion. I tidningen kan du också läsa en hälsning direkt från några av Sveriges alla livsmedelsproducenter samt om skräddarsydda matkurser för den offentlig sektorn.
Kampanjperiod 16/1 – 14/5 2023
I fokus
Vi rekommenderar
Inspiration
Vi sträcker ut handen mot små producenter och hjälper dem ut på restaurangmarknaden
Genom en genomarbetad start- och utvecklingsmodell utvecklar Martin & Servera-gruppen svensk gastronomi och svensk livsmedelsproduktion. Det är framför allt ett samarbete mellan Sorundahallarna och Martin & Servera Restauranghandel. Producenter får hjälp ut på marknaden och kunderna får tillgång till fantastiska svenska, regionala eller lokala produkter.
Pallanpassade äggförpackningar: Minskar svinnet med 2 ton ägg
Tillsammans med svenska äggpackerier jobbar vi för att minska det svinn som uppstår i samband med transport och lagring av ägg. Projektet med pallanpassade äggkartonger är i ett startskede, men redan nu har över 2 ton ägg räddats från att bli krossade i hanteringen.
Förskolekokboken: Framtidens mat - för framtidens människor
Hur det kommer sig att barnen äter två portioner av något på förskolan som de aldrig skulle smaka på hemma? Vi vill påstå att hemligheten finns i förskoleköken, där kunskap och engagemang blandas med genuin upptäckarlust och kreativitet.
Det här är en rapport kring nuläget i svensk livsmedelsproduktion, direkt från de som står stadigt med fötterna i den svenska myllan. Möt sex representanter för den svenska livsmedelsbranschen: Anette på Mellansvenska odlare, Marcus på Kronägg, Anders på KLS, Martin på Kronfågel, Henrik på Äppelriket och Rickard på Gården Partihandel. Trots ett oroligt 2022 ser de försiktigt positivt på framtiden och passar på att skicka med en hälsning till alla som jobbar med mat inom offentlig sektor.
I det här numret av Den goda måltiden inspireras vi av livsstilsprofessorn Mai-Lis Helléneus som bjuder på hälsosamma kakrecept. Du kan också ta del av insikter från senaste Pep-rapporten och läsa mer om den nya kycklingrasen hos Viking Fågel.
I detta nummer av Den goda måltiden får du möta Årets Förskolekock 2021: Frida Ambjörnsson. Du kan också läsa om hur Västerås stad använder kvällsleveranser för minskad klimatpåverkan, Malmö stads innovativa smakmöten och nyheten Stockeld Chunk – en växtbaserad ost.
I detta nummer kan du läsa om vårt mål att bli klimatneutrala till år 2030. Du får också Träffa Fredrik från Martin & Serveras lager i Umeå och läsa om hur han arbetar för att minska matsvinnet. Läs dessutom om hur Nakterhusskolan i Haninge använder målande beskrivningar av sina rätter för att locka eleverna. Vildsvinsköttet letar sig in i den offentliga gastronomin. Vi pratar här med kunder som redan introducerat vildsvin på menyn och inspirerar med spännande recept.
I det här numretkan du läsa om Daniél Kallonas, kökschef på Skapa-skolan i Huddinge, och hans arbete för klimatsmarta måltider. Läs också om Elvira Lindqvist, kökschef på Fotografiska, som drivs av utmaningen no waste i köket, samt Anders Johnsson, vinnare av tävlingen Årets Ekokock 2020 som driver pop-up restaurangen Mull, som berättar om kretsloppstänket och råvarornas ursprung för sina gäster.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.