Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Den goda måltiden – nytt nummer
Inspiration

Den goda måltiden – nytt nummer

Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.

I det nya numret av Den goda måltiden inspireras vi av livsstilsprofessorn Mai-Lis Helléneus som bjuder på hälsosamma kakrecept. Du kan också ta del av insikter från senaste Pep-rapporten och läsa mer om den nya kycklingrasen hos Viking Fågel.

Kampanjperiod 5/9 – 1/1 2023

I fokus

Inspiration

Livsstilsprofessorn: Ta en kaka till!

Måste man sluta fika för att leva hälsosamt? Inte alls, enligt livsstilsprofessorn Mai-Lis Héllenius. Inspireras av oemotståndliga kakrecept i hennes nya bok.
Inspiration

Pep-rapporten 2022: Stillasittande och psykisk ohälsa

Årets Pep-rapport innehåller oroande läsning om barn och unga idag. Det syns ett tydligt samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och psykisk hälsa, där de barn och ungdomar som rör på sig regelbundet också upplever mindre symptom av ångest och depression. Men, det finns saker att göra.
Inspiration

Torsåker gård: Ett praktiskt centrum för hållbara livsmedelssystem

Åkrar, experimentträdgård och en ladugård med fyra testkök och bageri - en plats för innovatörer att ta klivet från hållbar idé till färdig lösning.
Inspiration

Etisk uppfödning: Ny kycklingras hos Viking Fågel

Viking Fågel byter kycklingras till Hubbard. Den främsta anledningen till bytet är att de vill att fåglarna ska ha ett bra liv och födas upp på ett sätt som är etiskt försvarbart.

Ladda ner tidigare nummer av Den goda måltiden

Inspiration

#1 2022

I detta nummer av Den goda måltiden får du möta Årets Förskolekock 2021: Frida Ambjörnsson. Du kan också läsa om hur Västerås stad använder kvällsleveranser för minskad klimatpåverkan, Malmö stads innovativa smakmöten och nyheten Stockeld Chunk – en växtbaserad ost.
 
Inspiration

#2 2021

I detta nummer kan du läsa om vårt mål att bli klimatneutrala till år 2030. Du får också Träffa Fredrik från Martin & Serveras lager i Umeå och läsa om hur han arbetar för att minska matsvinnet. Läs dessutom om hur Nakterhusskolan i Haninge använder målande beskrivningar av sina rätter för att locka eleverna. Vildsvinsköttet letar sig in i den offentliga gastronomin. Vi pratar här med kunder som redan introducerat vildsvin på menyn och inspirerar med spännande recept.
Inspiration

#1 2021

det här numret kan du läsa om Daniél Kallonas, kökschef på Skapa-skolan i Huddinge, och hans arbete för klimatsmarta måltider. Läs också om Elvira Lindqvist, kökschef på Fotografiska, som drivs av utmaningen no waste i köket, samt Anders Johnsson, vinnare av tävlingen Årets Ekokock 2020 som driver pop-up restaurangen Mull, som berättar om kretsloppstänket och råvarornas ursprung för sina gäster.
Inspiration

#3 2020

I det här numret presenterar vi Irene Waldemarson, vd för Martin & Servera Restauranghandel. Här kan du läsa om hur hon ser på samarbetet med våra kunder på den offentliga marknaden. I detta nummer bjuder vi också på reportage om Generation Pep och årets Pep-rapport, baljväxtfärsen som ett alternativ till köttfärsen, och Österåker kommun vars mål är att öka andelen vegetabilier.
Inspiration

#2 2020

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om ungdomsbarometern och hur allt fler unga väljer svenskproducerad mat. Vi rapporterar från Slottsskolan i Vingåker och berättar om deras #payback-meny. Du kan även läsa om klimatsmarta val som fiskbiff av vildfångad braxen och den veganska baljväxtfärsen.
Inspiration

#1 2020

det här numret av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om mellanmålsinspiration i Söraskolan i Åkersberga. Vi rapporterar från tävlingen i Luleå där framtidens mat lagades av framtidens kockar och du kan även läsa om vildsvin - den miljösmarta maten.
Inspiration

#3 2019

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om Restauranglabbet – framtidens hållbara restaurang. Vi presenterar Pep-rapporten 2019, och du kan även läsa om lugna lunchlektioner i Överkalix kommun, samt när Hackstaskolan testade baljognese och baljväxtburgare.
Inspiration

#2 2019

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om växtbaserade proteiner och nyheter som baljväxtfärs, veganfärs av gulärtsprotein och Plant Burger. Vi träffar vinnarna i Utmaningen 2019, hur man ska äta klokt mellan målen med Generation Pep, samt berättar Härryda kommuns projekt för att minska matsvinnet.
Inspiration

#1 2019

I det här numret av kan du bland annat läsa om hur Norlandia Förskolor vill hjälpa barnen och deras föräldrar i det vardagliga livspusslet. Vi träffar Björn Bergh som berättar om svenska råvaror och etniska smaker, diskuterar bra mellanmål och rörelse med Generation Pep, samt berättar om samarbetet med Enköping kommun för att försöka minska matsvinnet.
Inspiration

#2 2018

detta nummer av Den goda måltiden kan du bland annat läsa om den goda patientmaten på Södersjukhuset. Vi träffar Johan Gottberg som berättar om hur "kaos skapar kreativitet". Vi presenterar också Martin & Servera-rapporten 2018: Den viktiga skolmåltiden.
Inspiration

#1 2018

I det här numret av Den goda måltiden kan du få en inblick i trenderna för 2018, läsa mer om vår hållbarhetstävling Utmaningen, lära dig mer om fördelarna med mellanmålet, den viktiga frågan antibiotikaresistens och mycket mer.
Inspiration

#2 2017

I det här numret av Den goda måltiden kan du fördjupa dig i märkningar, våra kunders arbete kring hållbarhet, regionala leverantörer, svenska äpplen, bondbönor och mycket mer.

Inspiration

#1 2017

I första numret för 2017 hade vi tema hållbarhet. Vi intervjuar Kristina Lönn, Pärra Jönsson, Gunnel Stuhr-Olsson och många fler verkliga inspirationskällor. Vi är fast beslutna att vi tillsammans kan skapa hållbar förändring!
Inspiration

#1 2016

I den här tidningen får du möta fantastiska eldsjälar från hela Sverige – som lagar mat till barn, ungdomar, sjuka och äldre. Läs bland annat om framtidens offentliga kök och ett samarbete som banar väg för 100 % eko.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.