Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
I en hälsosam förskole- och skolmiljö är det viktigt med bra materialval. Att välja rätt produkter till kök och matsal ska vara enkelt. I guiden "Kloka val – Giftfri förskola" presenterar vi information om olika materials egenskaper. Du får också förslag på produkter som genom sin form och funktion kan underlätta ditt arbete.
Vi på Martin & Servera erbjuder glas, tallrikar och redskap i många olika material, till exempel glas, plast, porslin, rostfritt stål och trä. Samtliga produkter i vårt sortiment, som är ämnade för matkontakt, följer svensk och europeisk lagstiftning och är godkända för kontakt med livsmedel.
Har du frågor eller vill veta mer, kontakta gärna din säljare.
Tänkvärt kring material i köket
I restaurangköket förekommer en bred variation av produkter som används i och kring matlagning. Genom att hålla koll på dina material undviker du att onödiga gifter överförs till maten.
Plast
Hög fetthalt, surhetsgrad och konsistensen hos livsmedlet samt hög temperatur och lång förvaringstid kan göra att överföringen av vissa ämnen från plast ökar.
Papper och kartong
Feta och vattenhaltiga livsmedel bör inte komma i direkt kontakt med material innehållande returfiber.
Metall
Livsmedelsverket avråder från att förvara sura livsmedel någon längre tid i aluminiumkärl eller i aluminiumfolie. Folie bör inte heller vara i direktkontakt med sura livsmedel i ugnen. Detta på grund av att aluminium annars kan vandra över till livsmedlet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.