Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Tjänster

Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen

Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.

Kalkylering & Inventering uppdateras dagligen med nya artiklar och aktuella priser. Tjänsten hjälper dig att hitta allt från KRAV-märkta artiklar till tusentals olika recept. I programmet kan du sedan göra en enkel kalkyl utifrån råvarukostnaden, eller en komplett kalkyl där de övriga kostnaderna räknas med, till exempel för personal och förbrukningsvaror.

Låt säga att du har en julbordsbuffé som består av 30 olika komponenter och portionsstorleken är beräknad till 800 gram. Då kan du se i Kalkylering & Inventering exakt vad senapssillen kostar per person, men också vad totalkostnaden blir per person. Det är bra information att utgå ifrån när rätterna ställs fram på julbordet. Ekonomin kan förbättras väsentligt genom att till exempel inte placera dyrare rätter i början av julbordet.

Jämför med efterkalkyl

Det är viktigt att göra en efterkalkyl. Då får du som krögare siffror att jämföra med. Statistik för julbordet är extra viktigt eftersom det är en stor inkomstkälla för dig som restauratör, kanske årets största och nästa år ska samma process göras igen.

Statistik för julbordet är extra viktigt eftersom det är en stor inkomstkälla för dig som restauratör, kanske årets största, och nästa år ska samma process göras igen.

Viktigt att stämma av siffrorna

Att stämma av kostnaderna efter cirka två veckors servering är också ett tips. De flesta restauranger serverar julbord i mellan 3–5 veckor. Då får krögaren koll på om det har gått som det var tänkt. Hur mycket har vi serverat av det vi producerat? Vad äter snittgästen?

Tjänster

Kalkylering & Inventering

Vi gör det möjligt för dig att öka din lönsamhet, få full kontroll på din prissättning, ta kontroll över dina råvarukostnader och effektivisera din inventering!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.