Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Inspiration från Martin & Servera

Här kan du inspireras om det som händer hos oss på Martin & Servera. Du möter våra kursledare, får mer information om nyheter i vårt breda sortiment av tjänster och kan läsa våra inspirationsmagasin.
Regionalt

Tävla om årets första potatis

Finns det något säkrare sommartecken än den första svenska färskpotatisen? Nu har du chansen att vinna en låda av den allra första skörden!
GastroMerit

Månadens kursledare: Ludwig Tjörnemo

Vi tar pulsen på Ludwig Tjörnemo, kursledare för Modern bistromat. På hans agenda just nu står det mycket resor, tävlingar och gästspel på många ställen som vill kicka igång sina säsonger.

Tre tips för en mer hållbar affärsstrategi

Agenda 2030, de globala målen och hållbar verksamhetsstyrning är något alla företag måste jobba med. Här kommer tre hjälpsamma tips för att få ett försprång.
Tjänster

Lönsamma tips från Restaurangtjänster

Efter en hektisk period brukar det vara lite lugnare i början på ett nytt år. En tid att se över den kommande säsongen, kostnader och avtal. Här har vi samlat ihop några tips för att starta året på bästa sätt.
GastroMerit

GastroMerits lyckade invigningsfest

Äntligen har vi invigt våra nya, moderna utbildningslokaler på Kungsholmen i Stockholm. Det blev en kväll där insiktsfulla samtal, meningsfulla möten och förstklassig mat och dryck fick ta plats.
Inspiration

Buffétider – sallad, sides och tillbehör med bra marginaler

Uppdatera salladsbaren, hitta nya sides till menyn eller utveckla en härlig lunchbuffé till dina gäster! Bland våra egna märkesvaror hittar du prisvärda tillbehör och bufféfavoriter som hjälper dig att öka lönsamheten.
Tjänster

Tips för en enklare och mer lönsam jul

Vi vet att det är mycket att tänka på till julens serveringar. När du fokuserar på maten och gästerna ska allt annat bara funka. Här delar vi med oss av tips som kan göra din vardag lite enklare och mer lönsam så du kan lägga tiden på din restaurang.
GastroMerit

GastroMerits nya utbildningslokaler – Här formas framtidens branschexperter

Varmt välkommen till våra nya utbildningslokaler! Du hittar oss numer på Lindhagensgatan 133 i Stockholm. En pulserande miljö fylld av kunskap och kreativitet, en samlingsplats för mat- och dryckesbranschen.
Regionalt

Regionalt i säsong

Våren är äntligen på ingång och det är dags att återupptäcka alla härliga primörer som är på väg. De första vårtecknen i det regionala sortimentet är späda nässlor, rapsskott och ramslök och snart är den första sparrisen och färskpotatisen här. Här kan du läsa mer om regionala råvaror som är i säsong just nu och inspireras av recept som hör årstiden till.
Hållbarhet

Kosttillskott med rödalger minskar metanutsläppen från kor

I ett nytt innovationsprojekt, som Martin & Servera deltar i, fick nötboskap på Gotland äta foder med tillskott av röda alger. Resultatet visade sig bli kraftigt minskade metanutsläpp från de djur som fick tillskottet.
Inspiration

Tid för skaldjur

Efter en tid av sommarsmaker går vi in i nästa matsäsong. Här hittar du råvarorna du behöver, inspiration och kunskap om några av våra mest populära skaldjur.
Inspiration

Fler turister i sommar gynnar restauranger och hotell

Stigande inflation, höjda räntor och mindre pengar i plånboken för restauranggästerna skapar osäkerhet för många aktörer på den svenska marknaden just nu. Men hur ser prognosen ut inför sommaren? Vi ställde frågan till Visitas chefsekonom Thomas Jakobsson.
GastroMerit

Därför ska du gå vår hållbarhetskurs

Vi har träffat Sébastien Boudet, omtyckt bagare och hållbarhetsexpert. I mars är det dags för kursen Hållbarhet i fokus, där tunga ämnen som matsystem, målen för Sverige 2023 och att bygga en medveten inköpsstrategi kommer att behandlas. Hör honom berätta mer om varför kursen är viktig för alla i branschen.
Inspiration

Att bli diplomerad kökschef - Ästad vingård

I höstas ramlade ett gäng förväntansfulla matproffs in i GastroMerits kurslokaler. Alla med ambitionen att bli  diplomerade kökschefer efter en termin av djupdykningar i affärsstrategier, sälj och rekrytering.

Vi har tagit pulsen på restaurang Logens Caroline Salminen och Eric Håkansson på resan till att bli diplomerade kökschefer.
Inspiration

Fiskhallen Sorunda - innovativt och hållbart

Fiskhallen är känd för hållbarhetstänk och innovation. Hela verksamheten bygger på hållbarhet – från val av producenter till förpackning och leverans till slutkund, och så förstås själva fisken.
Inspiration

Lönsamma tips för dig

Det är mycket att hålla koll på för att driva en lönsam restaurang. Bra avtal, råvaror i säsong och mer grönt och baljväxter. Vilka varor som kan ersättas med mer prisvärda alternativ och hur du bäst hanterar svinnet.
Inspiration

Tre miljoner skumtomtar väntar på att marschera mot Sveriges julbord

Sveriges restauranger – och Martin & Servera – står och stampar i kulisserna. Julborden står för dörren! Under de närmaste veckorna rullar stora volymer av råvaror till restaurangernas julbord ut från Martin & Serveras lastkajer. Vi ser att fokus ligger på svenskt och gärna regionalt, hellre lite färre rätter – men med riktigt hög kvalitet.
Inspiration

Allt för julen

Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.
Inspiration

Värmande höstmat på menyn

Nu när kylan gjort intåg längtar vi efter mat som både värmer och mättar. Vi har samlat ett gäng recept där höstens råvaror och smaker står i fokus. Råvaror i säsong smakar inte bara mer och är mer näringsrika - de är generellt också billigare då utbudet är större. Inspireras av recept med vilt, höstfavoriten svamp och svenska rotfrukter.
Inspiration

Skapa mervärde för din gäst med berättelsen bakom råvaran

Granskottsolja på handplockade, ekologiska granskott eller hemystad ost från gårdsbetande kor? Hur vi väljer att kommunicera vår meny spelar större roll än vi tror för gästens upplevelse. Genom att berätta historien bakom de svenska, regionala råvaror du använder höjer du värdet på din meny och gör måltiden till en inspirerande helhet.
Tjänster

Tjänster som gör din restaurang mer hållbar

Lönsamhet och hållbarhet går hand i hand. Med medvetna val genom hela ledet från avtal till planering och med ögonen på svinnet kan du göra stor skillnad både för din lönsamhet och för miljön.
Hållbarhet

Varför ska man välja ekologiskt

EKO-september är en kampanj som drivs av branschen för att öka kunskapen om nyttan med ekologisk produktion och Martin & Servera har deltagit sen starten 2018. Emelie Hansson, Hållbarhets- och kvalitetschef på Martin & Servera berättar mer om varför vi ska välja ekologiskt.
Tjänster

Fem tips för en lönsam restaurang

För att din vardag ska bli enklare har vi förhandlat fram bra avtal och utvecklat en rad smarta digitala tjänster. Allt från kortinlösenavtal till inventering och rekryteringshjälp. För att underlätta för dig har vi samlat ihop några av våra bästa tips för att du ska få mer tid över i din verksamhet och skapa en lönsam restaurang.
Sortiment

Sommarens take away

Behåll take away-kassen på menyn trots att gästerna äntligen är tillbaka på krogen. På så vis kan du fylla både borden på din restaurang och lådor som gästerna tar med till sina egna bord, uteplatser eller grönområden. Här hittar du inspiration och alla produkter du behöver för att kunna erbjuda take away.
Inspiration

Allt för sommaren

Här hittar du inspiration, recept och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Sortiment

Sommarens dryck

Tid för uteservering och somriga favoriter! Här tipsar vi om hur du höjer upplevelsen för dina gäster med sommarens godaste drycker
Inspiration

Webbinarium: Trender och svenska mervärden

I vårt senaste webbinarium får du bland annat ta del av ett spännande panelsamtal kring svenska mervärden och regionala smaker. Vi får besök av Lennart Wallander från Food & Friends som håller oss uppdaterade kring de senaste restaurangtrenderna och Richard Juhlin, fransk hederslegionär och riddare av Champagne, som pratar om alkoholfritt bubbel. Moderator är Klas Lindberg från restaurang Portal.
Inspiration

Sorundahallarnas grönsaksavfall del i helt cirkulär fiskodling

Genom att samla aktörer från hela livsmedelskedjan med fiskodlare, fodertillverkare, livsmedelsgrossister, restauranger och dagligvaruhandel, har Axfoundation och SLU tillsammans med bland andra Axfood, Sorundahallarna, Urban Deli och Älvdalslax bevisat att det går att odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk i stor skala. I ett pilotprojekt delfinansierat av Vinnova har en grön hållbar regnbågslax av hög gastronomisk kvalitet tagits fram.
Inspiration

Ett gott nytt år

Ett nytt år närmar sig och vi dukar upp till festliga middagar och firar stort! Här har vi samlat inspiration, tips, produkter och recept som gör nyårsmiddagen till något alldeles extra.
Inspiration

Webbinarium: Hållbar jul

Laddat för julen! Nu förbereder många för julens serveringar – som handlar om både tradition och innovation. Martin & Serveras nya webbinarium tar upp hur julen kan bli mer hållbar, både utifrån vad som hamnar på tallriken och hur du med hjälp av god köksekonomi kan säkra en långsiktigt hållbar verksamhet. Det blir också en djupdykning i branschens kanske mest aktuella fråga: hur säkrar vi personalförsörjningen nu och i framtiden?
Inspiration

Webbinarium: Framtidens hållbara mat

Framtidens mat är god och hållbar! I vårt webbinarium "Framtidens hållbara mat" får du reda på vad som ligger på våra tallrikar i framtiden, hur vägen ser ut från en idé till en färdig produkt i restaurangköket – och hur du som kock kan laga magiska rätter med nya innovativa produkter. Medverkar gör bland andra Ludwig Tjörnemo, Kocklandslaget och Årets Kock 2020 och Madeleine Brehmer, vd Sabis.
Inspiration

Vi har allt för din bar

Vill du ta din bar till nästa nivå? Då kan vi erbjuda ett sortiment av både dryck, tillbehör och utrustning utöver det vanliga. Med unika produkter från flera av bolagen i Martin & Servera-gruppen kan vi skräddarsy ditt erbjudande.
Inspiration

Stötta din lokala restaurang

Vi inom Martin & Servera-gruppen uppmanar alla att köpa avhämtning under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Samtidigt arrangerar vi en serie webbinarier och en kampanj i sociala medier.
Inspiration

Hur ska du räkna på julbordskalkylen?

Att anpassa sina serveringar kräver koll på kalkylen. Tar du ut rätt pris om du byter från buffé till tallriksservering? Hur mycket minskar egentligen svinnet när man portionsserverar? Med tjänsterna Kalkyl & Recept och Inventering får du koll på precis detta.
Inspiration

Hel biff och entrecote på ben

Att köpa en hel stock med kött kräver lite mer planering och arbete i köket men fler och fler krögare upptäcker fördelarna, framförallt kring urval och kvalité. Många gäster är också beredda att betala ett högre pris för sin köttbit när man vet mer om bakgrund, här kan vi göra mycket med storytelling och information på menyn. 
Inspiration

Klimatpoäng per produkt - vi gör det enkelt för dig att välja klimatsmart

Vi vill alltid underlätta för dig att göra medvetna och hållbara val när du gör din beställning hos oss. Vi har nu uppdaterat vår e-handel med klimatpoäng per produkt, så du enkelt kan jämföra olika produkters klimatpåverkan. Med hjälp av klimatvärden framtagna av företaget Consupedia kan du enkelt se hur klimatsmart en produkt är i jämförelse med andra livsmedelsprodukter i databasen. En hög poäng betyder att produkten har låg klimatpåverkan och du ser klimatpoängen direkt i produktkortet.
Inspiration

Inspirerande kundsamarbeten

Restaurangbranschen har påverkats stort av den pågående pandemin. Men mitt i allt detta ser vi många spännande och fina initiativ inom branschen. Det finns en stark vilja att göra gott och att bidra med sin kunskap och passion för god och vällagad mat.
Inspiration

Välkommen till Martin & Servera Restaurangbutiker!

Vi förstår att det just nu är det svårare än någonsin att planera inköpen för din restaurangverksamhet. Då är det perfekt att vi har två fina restaurangbutiker i Stockholm! Butikerna är öppna alla dagar i veckan.
Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Inspiration

Still Sparkling – färsktappat vatten av högsta kvalitet

Martin & Servera-gruppens bolag Still Sparkling är specialister på vattenanläggningar i hela kedjan från design, tillverkning och installation till service och underhåll. De erbjuder ett varumärkeskoncept som ger dig en bred valmöjlighet med olika produktutbud, paketlösningar och designalternativ - ett bra val för både miljön och din ekonomi.
Sortiment

Rädda mat med utförsäljningslistan

I utförsäljningslistan presenterar vi artiklar som av någon anledning inte kan säljas till ordinarie pris. Det handlar om artiklar med kort datum eller skadad kartong till exempel.
Inspiration

Fjällsäsong

Fjällen både inspirerar och utmanar. Här hittar du restauranger som bland annat Raw på Bygget i Åre och Kebnekaise Fjällstation. De lyckas hålla en hög gastronomisk standard trots de logistiska utmaningarna som finns med att driva restaurang i fjällen.
Inspiration

Med ny kompetens är Patrik redo för nästa utmaning

Kompetens- och vidareutveckling blir allt viktigare inom hotell- och restaurangbranschen. ”Det kan ge en både ekonomisk och energimässig kick till företaget”, säger Patrik Fredriksson, som nu går en av GastroMerits utbildningar.
Inspiration

Restaurangtjänster sparar tusentals kronor till Martin & Servera-gruppens kunder

De restauranger som går genom Restaurangtjänster kan ta del av ett brett utbud av förmånliga avtal och erbjudanden som till exempel kortinlösenavtal, el och försäkringar.
Inspiration

Erssons tar hjälp av GastroMerit i personalsatsning

Under hösten gick startskottet på en satsning från restaurangen Erssons. De vill att deras arbetsplats ska utvecklas och vill även rekrytera de bästa medarbetarna till sina verksamheter. För att lyckas med dessa mål har de tagit hjälp av vår utbildningsverksamhet GastroMerit.
Inspiration

80 mellanchefer från Stureplansgruppen gick skräddarsydd utbildning hos GastroMerit

Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit genomför inte bara utbildningar i egna lokaler. Du som är kund till oss har möjlighet att boka in utbildningar som genomförs ute i din egen verksamhet. Vi träffade Åsa Wahlström, HR-chef på Stureplansgruppen, som genomförde ett specialutformat utbildningsprogram för mellanchefer.
Inspiration

Snygga kranar på din krog

Martin & Serveras dotterbolag Still Sparkling Solutions säljer och hyr ut vatten- och ölanläggningar till restauranger och bryggerier. Du får hjälp med allt ifrån prospektering och behovsanalys av fatöl, till kranar med snygg design som passar perfekt till inredningen på din restaurang.
Inspiration

"Diplomerad Restaurant Manager gav mig ökat självförtroende och nya verktyg i vardagen.

Lisa Hedelin är Restaurangchef på Kommendören i Stockholm och gick våren 2016 Diplomerad Restaurant Manager hos Martin & Serveras utbildningsverksamhet GastroMerit. Vi ställde några korta frågor om vad hon tar med sig efter utbildningen och hur hon praktiskt använder sig av sina nya kunskaper.
Inspiration

Fem tips från Björn Salomonsson

Under den relativt korta tid som dina gäster besöker din restaurang ska du få dem att känna sig välkomna, sedda och nöjda med besöket. Helst så nöjda att de spenderar lite mer pengar än de hade tänkt sig. Dessutom vill du gärna att de är så nöjda att de glatt berättar vidare för både familj och vänner om hur bra upplevelse det var!
Tjänster

Kalkylering & Inventering hjälper dig med kalkylen

Genom Martin & Serveras tjänst Kalkylering & Inventering är det enkelt att kalkylera fram hur en maträtt bör prissättas för att ge den lönsamhet som behövs. I programmet kan du som krögare se hur kalkylen förändras när en råvara i receptet byts ut mot en annan.
Inspiration

Restaurant Manager - Utbildningen som rustar ledare

Martin & Serveras Restaurant Manager-utbildning vänder sig till den som vill få tid och möjlighet att utvecklas i sitt ledarskap. Här får kursdeltagarna ökad kunskap i form av teorier, modeller och verktyg för att driva en lönsam och effektiv restaurangverksamhet. En av dem som gått utbildningen är Klas Lindberg, årets kock 2012 och egenföretagare med bred erfarenhet av restaurangbranschen i Sverige och utomlands.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.