Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Våren är äntligen på ingång och det är dags att återupptäcka alla härliga primörer som är på väg. De första vårtecknen i det regionala sortimentet är späda nässlor, rapsskott och ramslök och snart är den första sparrisen och färskpotatisen här. Här kan du läsa mer om regionala råvaror som är i säsong just nu och inspireras av recept som hör årstiden till.
Att kunna erbjuda våra kunder ett brett och ständigt växande svenskt och regionalt utbud är något vi är mycket stolta över och gästernas efterfrågan på svenska råvaror är stor oavsett om de föredrar fine dining, snabbmatskedjor eller foodtrucks. Vi har samlat regionala favoriter som finns i säsong just nu, för att inspirera dig inför vinterns menyplanering.
Grönt i säsong
Ramslök
Vi rekommenderar
Ramslök
Ramslöken trivs på kalkhaltig mark och växer vilt främst på Öland och Gotland. De gröna bladen med sin milda vitlökssmak är en fantastisk smaksättare. Är vädret milt kan den dyka upp redan i mitten av mars.
Fram till den sista september kallas potatis av årets skörd för färskpotatis eller nypotatis. Färskpotatisen skördas när blasten fortfarande är grön, vilket gör att den får ett tunnare skal och kortare hållbarhet. Den allra första färskpotatisen brukar kunna skördas runt månadsskiftet april-maj.
Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé. Botanisera bland frukt och grönt från regionala odlare!
Grissida med ramslökskräm och blomkål. Ett recept med inspiration från Gotland framtaget av Urban Deli. Grissidan kryddas varsamt med vitlök och timjan.
Kroketter på grillade kycklingvingar med ramslöksemulsion
Joel Englund från Svenska Kocklandslaget fick i uppdrag att skapa något gott och vårlikt av svensk fågel. Rätten är skapad för att passa allt från fest till vardag, med nyskördade primörer som tillbehör.
Den här förrätten är som en gotländsk tapas. Gotländsk sparris är bland det bästa från Gotland. De torkade oliverna och serranon ger rätten en tapas-koppling.
Vackert belägen vid Gotlands östkust, en bit från Visby, ligger familjeägda Skags Gård. Här odlas rotfrukter och potatis som växer bra i den kalkrika gotländska jorden.
I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.