Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Regionalt

Regionalt i säsong

I oktober är gröna favoriter som brysselkål och grönkål i säsong och vi välkomnar årets smakrika vinteräpplen. Här har vi samlat inspiration och råvaror som ger smak åt den regionala höstmenyn.
Att kunna erbjuda våra kunder ett brett och ständigt växande svenskt och regionalt utbud är något vi är mycket stolta över och gästernas efterfrågan på svenska råvaror är stor oavsett om de föredrar fine-dining-restauranger, snabbmatskedjor eller foodtrucks. Vi har samlat regionala favoriter som finns i säsong just nu, för att inspirera dig inför höstens menyplanering.

Grönt i säsong

Brysselkål

Brysselkål

Brysselkålen har en mild men tydlig kålsmak. Helst ska den ångkokas för att behålla sin krispighet och goda smak. Bladen kan ätas råa och de blir väldigt dekorativa i en sallad. Nötter, fetaost och bacon är bra smakkompisar till brysselkålen.

Grönkål

Grönkål

Grönkålen har fått ett rejält uppsving och gått från julbordsklassiker till att mixas i trendiga grönsaksdrinkar och strimlas rå i salladen. Grönkål slår nästan alla andra grönsaker i nyttighet och det är en av de köksväxter som odlats längst i Norden.

Vinteräpplen

Vinteräpplen

Vinteräpplen kan lagras hela hösten och delar av vintern. Ju syrligare och fastare fruktkött desto längre hållbarhet.Cox Orange är en av våra äldsta och mest uppskattade sorter. Litet och väldoftande med gult fruktkött som behåller färg och form vid tillagning. Smaken påminner om nötter och päron.

Päron

Päron

Skörden av svenska päron är liten och säsongen är kort. De flesta sorter bär bara frukt under de tidiga höstmånaderna. Svenska päron är smakrika och saftiga, så passa på nu. Vanilj, kardemumma, kryddnejlika, kanel och muskot gifter sig bra med päronets smaker.

Regional frukt och grönt

Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé. Botanisera bland frukt och grönt från regionala odlare!

Möt några av våra regionala leverantörer

Regionalt

Skags gård

Vackert belägen vid Gotlands östkust, en bit från Visby, ligger familjeägda Skags Gård. Här odlas rotfrukter och potatis som växer bra i den kalkrika gotländska jorden.
Regionalt

Ugglarps Grönt

I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Regionalt

Norrlandsvilt

Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Kunskap

Regionala råvaror, relationer och riktigt god mat

Fiskar från friska vatten, smakrika svampar, viltkött från djupa skogar, charkuterier och kött från djur som betat blomstrande ängar. Frukt, bär och grönsaker i säsong och den finaste äppelmusten. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla svenskt och regionalt. Titta efter R-märkningen när du handlar hos oss så hittar du alla regionala produkter i vårt sortiment!

Höst på menyn

Recept

Mumsigt päppelknäcke

Plocka gärna äpplen tillsammans med barnen och bjud på ett festligt mellanmål. Njut av äppelskivor på kanelknäcke i ugn och toppa med en klick vispgrädde.
Recept

Ärt- och grönkålsspread

När man vill mixa något grönt och kallt är frysta gröna ärtor toppen att använda, både för den goda smaken och för de goda konsistensgivande egenskapernas skull. Gröna ärtor fungerar lite på samma sätt som avokado, de kan kombineras med mycket och smaksättas i många olika riktningar.
Recept

Friterad brysselkål med tryffel

Recept

Brysselkålsallad med dijondressing

Julbordsklassikern brysselkål i ny tappning
Recept

Stuvad grönkål med brynt smör, linser och lingon

Stuvad grönkål är en given grönsaksrätt till jul. Johans vackra variant med syrliga lingon och rökt grädde ger rätten en ny spännande karaktär. Smakrika linser och krossade nötter ger fina texturer och skivor av stammen inget svinn.
Recept

Majs-, bön- och potatiscakes med krämig kålsallad

Här har vi kombinerat de vanliga Sydamerikanska ingredienserna majs, bönor, och potatis till saftiga potatiscakes. Serveras med en fräsch kålsallad.
Recept

Burritobowl med refried beans, ärtmole och syrlig rödlök

Njut av härligt trendiga sydamerikanska smaker lagade med öländska svarta bönor och svenskodlade matkorn. Hög trendfaktor, snabbmonterad och perfekt som dagens lunch. En riktig fusionsrätt som måste testas!
Recept

Bakat äpple med kanelkeso och solroskärnor

Ett lite sötare, men likväl nyttigt mellanmålsalternativ som är snabbt och enkelt fixat.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.