Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Att handla i säsong är både lönsamt och hållbart. Sommarsäsongen bjuder på mängder av svenska grönsaker, frukter och bär och vi får äntligen njuta av klassiker som färskpotatis med dill, jordgubbar och mängder av sallatssorter igen.
Att kunna erbjuda våra kunder ett brett och ständigt växande svenskt och regionalt utbud är något vi är mycket stolta över och gästernas efterfrågan på svenska råvaror är stor oavsett om de föredrar fine dining, snabbmatskedjor eller foodtrucks. Vi har samlat regionala favoriter som finns i säsong just nu, för att inspirera dig inför vinterns menyplanering.
Grönt i säsong
Jordgubbar
Vi rekommenderar
Jordgubbar
Tack vare långa ljusa sommardagar och svala nätter mognar de svenska jordgubbarna långsamt och får sin berömda sötma.
Lollo Rosso är ett mellanting mellan huvud- och plocksallat. De rödgröna bladen är krispiga och tåliga med mild smak utan beska. Passar bra att servera själv eller blandad med andra sallatsorter.
Dillsäsongen sträcker sig från juni till september. Dill har en förmåga bryta ner det feta och balansera syran i inläggningar. De gula dillblommorna går utmärkt att pickla.
Fram till den sista september kallas potatis av årets skörd för färskpotatis eller nypotatis. Färskpotatisen skördas när blasten fortfarande är grön, vilket gör att den får ett tunnare skal och kortare hållbarhet. Den allra första färskpotatisen brukar kunna skördas runt månadsskiftet april-maj.
Vi erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet. Att köpa dina regionala produkter via oss gör det enklare för dig att handla efter säsong och erbjuda gästerna rätter som överensstämmer smakmässigt med ditt landskap eller din matlagningsidé. Botanisera bland frukt och grönt från regionala odlare!
De här varma jordgubbarna lagade jag för första gången på landet en gång sommaren 2017 när gästerna satt till bords och väntade på desserten samtidigt som jag insåg att grädden var slut. Som tur var hade jag gräddfil i kylen! Om man gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här receptet en riktig höjdare. Allra godast blir det med hemgjord färskostglass, men köpt vaniljglass fungerar också.
Här har Sebastian Gibrand, mästerkocken från det Svenska Kocklandslaget, skapat ett lyxigt recept som passar bra på buffén. Fläsksvålarna dippas i den vackra, gröna dillsåsen som tillfredsställer både smaklökarna och ögonen.
Vill du också smaka på sommarrätten Jesper Bogren bjöd på som inspiration under vårt webbinarium "Sommarrestaurangen 2021"? Kanske blir det en favorit i sommar.
Vackert belägen vid Gotlands östkust, en bit från Visby, ligger familjeägda Skags Gård. Här odlas rotfrukter och potatis som växer bra i den kalkrika gotländska jorden.
I ett av Hallands vackraste kustområden med stranden och havet som bakgrund, ligger Ugglarps Grönt, strax söder om Falkenberg. Här finns ett brett och spännande sortiment av frukt och grönt.
Norrlandsvilt är ett viltföretag som vill lyfta fram ett klimatsmart köttalternativ från den svenska vildmarken. Vi kan nu erbjuda råvaror från deras unika renar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.