Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Nattbakad fläsksida med bakad kål

Recept skrivet av
Anders Vendel
Nattbakad griljerad fläsksida med bakad kål, vit sparris, rostad mandel, smulad kornblomstost, flädervinägerjuice och kryddgrönt. Ett underbart saftigt sommar- eller höstrecept.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Nattbakad fläsksida

  • 2,5 kg lättrimmad fläsksida med svål
  • 5 dl kycklingfond
  • 1 dl flädervinäger

Flädervinägerjuice

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 dl flädervinäger
  • spad från fläsket
  • 1 kvist timjan

Ugnsbakade grönsaker

  • 650 g vit sparris, skalad
  • 400 g spetskål
  • smörklickar
  • salt
  • peppar

Kryddgrönt

  • Spädspenat
  • Nässlor
  • Persilja

Till garnering

  • 100 g mandel, rostad
  • 200 g ekologisk kornblomstost, smulad

Tillagning

Nattbakad fläsksida

  1. Lägg köttet med svålen uppåt i ett bleck. Tillsätt kycklingfond och vinäger, baka sedan i 80° ugn i 12 timmar. Spara spadet till flädervinägerjuicen. Kyl köttet.
  2. Skär upp portionsbitar om ca 160 g.
  3. Värm upp fläsksidan i 100° ugn i ca 30 min, kolgrilla den sedan runt om tills svålen är krispig.

Flädervinägerjuice

  1. Halvera grönsakerna, bryn dem gyllene i en gryta och tillsätt vinäger.
  2. Låt koka ner till hälften.
  3. Tillsätt spadet och timjankvisten och koka ihop tills den blir lätt simmig, smaka av med salt och peppar.

Ugnsbakade grönsaker och uppläggning

  1. Ugnsbaka grönsakerna med smörklickar, salt och peppar i 180-200° ugn ca 15 minuter.
  2. Vänd ner det kryddgröna och lägg upp på fat med rostade mandlar och strö kornblomstosten över. Nappera med flädervinägerjuice och servera.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader