Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Inspiration

Allt för julen

Vi är redo för jul! Inför årets alla härliga julbord har vi dukat upp med inspiration, tips, recept och kampanjpriser på mängder av julfavoriter. Allt du behöver för att servera dina gäster en riktigt god jul, helt enkelt.

På kampanj

Kampanj

Allt för julbordet

Årets upplaga av kampanjtidningen Julbordet är äntligen här! I tidningen hittar du kampanjerbjudanden och inspiration som hör julen till. Botanisera bland utbudet av regional chark, smakrika ostar och julens konfektyr. 
 
Kampanjperiod: 30/10 - 31/12 2023
Kampanj

Kampanjpriser till julbordet

Snart är det dags för årets julbord! Vi har samlat allt från skinka, lax och lamm till ost, konfektyr, dryck och non food-artiklar. Späckat med produkter helt enkelt - till bra priser. 

Kampanjen pågår 30/10 - 31/12 2023
Kampanj

Årets julkonfektyr

I vårt julgodissortiment finns sött i alla färger och former för att duka upp julbordets härliga final. I utbudet finner du karameller, skumtomtar, julkolor, mintkyssar och mycket mer. Dessutom erbjuder vi vackra presentaskar som passar utmärkt som julgåvor till nära och kära.

Kampanjperiod 30/10 – 31/12

Inspireras av Rökeriet Fjäderholmarna

Inspiration

Julbordet på Rökeriet Fjäderholmarna

Fjäderholmarna, Stockholms närmaste skärgård och en del av den Kungliga nationalstadsparken, är ett populärt resmål under sommaren. Här ligger restaurang Rökeriet som under sommarhalvåret även har en välbesökt brygga och en uppskattad deli för båtfolk. På hösten lägger sig ett lugn över holmen för att i november övergå till en julidyll i mörkret. För köksmästaren Marcus Häggman Lideström är det i år tredje året han dukar upp ett genomtänkt och så hållbart julbord som möjligt.
Recept

Blodpudding

Traditionella smaker och julfavoriter dukas upp på julbordet på Rökeriet Fjäderholmarna. Den hemlagade blodpuddingen är ett populärt inslag.
Recept

Vegansk chark

Ett smakrikt veganskt alternativ på julbordet. Rökta rotfrukter signerade Rökeriet Fjäderholmarna.
Recept

Svartvinbärssill

En smaksatt sill till julbordet från Rökeriet Fjäderholmarna.

Vårt eget julbord

Inspiration

Vårt eget julbord

Ett bord kommer dukat med... jul! Snart börjar julbordssäsongen, och du är säkert redan i full gång med planeringen inför din julservering. Här finner du ett urval från vårt egna breda julsortiment. Inspireras av julrecepten och läs gärna mer om artiklarna.

Årets julgåva

Nyhet

Vi skänker årets julgåva till Rädda barnen

Martin & Servera-gruppen vill bidra till att ge barn som drabbas av konflikt eller naturkatastrofer, mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.

Kalkyl och recept

Tjänster

Få koll på julbordskalkylen!

Med Kalkyl & Recept får du kontroll över råvarukostnaderna och kan anpassa prissättningen. Genom tjänsten får du tillgång till tusentals recept, kan skapa dina egna, beställa råvaror från recepten direkt till kundvagnen och få hjälp att sänka dina råvarukostnader med 5–10 procent.

Recept på ett grönare julbord

Recept

Gräddbakade kålrotsrullar med fänkål, kålskott och mandel

En vacker och supergod liten julrätt utan svinn. Svarvad kålrot i långa band rullas ihop och bakas med smakrik grädde och kryddpeppar. De picklade kantbitarna blir topping ihop med fänkål, kålskott och mandel.
Recept

Stuvad grönkål med brynt smör, linser och lingon

Stuvad grönkål är en given grönsaksrätt till jul. Johans vackra variant med syrliga lingon och rökt grädde ger rätten en ny spännande karaktär. Smakrika linser och krossade nötter ger fina texturer och skivor av stammen inget svinn.
Recept

Tunnbrödsnittar med Tofuröra Varmrökt

Tofuröra Varmrökt – lyx utan lax! Röran innehåller laxliknande strimlor av alspånsrökt tofu och har en fyllig varmrökt smak med uppfriskande toner av dill och citron.
Recept

Kavringsnittar med Tofuröra Skagen

Tofuröra Skagen – en festlig klassiker i vegansk tappning! Röran är baserad på en krämig, vegansk majonnäs och innehåller räkliknande tofubitar, tångkaviar och dill.
Recept

Jul-oumi, vegetarisk julskinka

Överraska gästerna med en vegetarisk julskinka, som också är ett gott tillbehör. Söt senapsgriljering på salt ost har gett Grilloumi en given plats på julbordet.
Recept

Svill

Svill med pepparrotscrème, rostad jordärtskocka, picklad gurka och lök samt kavringchips och brynt smör.
Recept

Blomkålssallad med Västerbottensost®

En fräsch och nyttig sallad som passar utmärkt till ett snabbt mellanmål, eller som en lätt förrätt eller tillbehör till grillmaten!
Recept

Rödbetssallad med kapris och röda svenska äpplen

Rödbetsallad är ett måste på julbordet. Du äter den bäst på vörtbröd, ihop med julskinka och grovkornig senap.

Martin & Servera Restaurangbutiker - Julklappar till kunder och personal

Välkommen in i julbutiken hos Martin & Servera Restaurangbutiker!
Här kan du välja bland delikatesslådor fyllda med gott till julhelgens umgängen. Du hittar också ett brett sortiment av chokladaskar i olika storlek och smaker, eller bestående gåvor till hemmet som finns kvar långt efter att julen är slut.
I julbutiken kan du lägga din beställning i lugn och ro och hämta i butik eller få dina klappar levererade när det passar dig.
Sortiment

Lådor

Sortiment

Choklad

Sortiment

Användbart

Fler julrecept

Recept

Saffranssill

Sill med smak av saffran och äpple. Perfekt till julbordet.
Recept

Rågknäcke

Kalle Bengtssons knäckebröd.
Recept

Bakad kål med ädelost och rostade pumpa- och solroskärnor

Modernt, grovt och inget finlir. Enklare och mer ekonomiskt kan det knappast bli. Kålens sötma framträder tydligare när den rostas i ugn. Den karamelliserade smaken står fint i kontrast med ädelostens sälta.
Recept

Janssons frestelse med Västerbottensost®

Lyft smakerna på denna klassiska julbords- och vickningsrätt med Västerbottensost.
Recept

Vegansk Jansson

En smakrik vegansk Jansson från Santa Maria.
Recept

Jansson tarte flambé

Kavla ut din Jansson i jul! När den svenska klassikern möter den franska pizzan från Alsace väcks smaker som dina gäster kommer att älska.
Recept

Maros julköttbullar med Grilloumi®

Fontanas egen matmamma Maro ger köttbullarna en fylligare smak med osten Grilloumi® av ko-, får- och getmjölk. Osten ger en gräddig sälta och gör köttbullarna mer saftiga.
Recept

Köttbullemacka med julsmaker från julbordet

Njut av klassiska julsmaker.
Recept

Prinskorv

Prinskorv från Krägga herrgårds julbord.
Recept

Stekta Vegobollar

Stekta Vegobollar med sötpotatis och rödbetssallad.
Recept

Långholmens varmrökta lax med äpple

Varmrökt lax med äpple och fänkål.
Recept

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås

Rödbetsgravad laxfilé med hovmästarsås och körvel. En lika snygg som god rätt på julbordet.
Recept

Saffransrutor med romrussin

Fantastiskt goda saffransrutor med mandelmassa, romrussin.
Recept

Hjortronglass med Västerbottensost®

En riktigt trevlig avslutning efter en god middag. Smidig att göra i förväg och ta fram strax innan servering.
Recept

Skumtomtefudge

Fudge på vit choklad och skumtomtar.
Recept

Wienernougat

Wienernougat med rostad mandel.
Recept

Winter spritz

En ny variant på den så populära drinken - här med smak av citron, glögg och kanel. Toppad med mousserande vin blir den festlig.
Recept

Vinter Sour

En uppfriskande syrlig drink med smak av julkryddor, whiskey och vanilj.

Mer julinspiration

Inspiration

Traditionellt julbord på Krägga

I härlig miljö vid Mälarens strand ligger Krägga herrgård som serverar klassiskt julbord med nytänk. I köket jobbar ett inarbetat team under ledning av köksmästare Martin Andreasson.
Inspiration

Julbord i vildmarken

I Abisko har Mina Johansson Dahl och Dick Johansson skapat ett fjällhotell som kombinerar naturupplevelser med god mat och det lilla extra. För Martin&Serveras tidning Smakfullt lagade Abisko Mountain Lodge upp ett julbord med inspiration från vildmarken.
Inspiration

Julbord med Jimmi Eriksson och Daniel Haynes

Jul betyder naturligtvis julbord och det traditionella julbordet i sin tur innebär sju rundor med olika teman. Med användbara tips, recept på välsmakande rätter och inspirerande tankar från kocklandslagsmedlemmarna Daniel Haynes och Jimmi Eriksson blir julbordet en succé för både gäster och krögare.
Inspiration

Julbordet på Fanny Udde

För andra året i rad dukas julbordet upp på det stora marmorbordet i sekelskiftesmatsalen på restaurang Fanny Udde. Många olika sorters sill och de vintriga salladerna är Karin Sundqvist, grundare och ägare, extra förtjust i.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.