Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Finns det ett bättre sätt att omfamna de nordiska smakerna på julbordet än med gravad lax? Den friska smaken av lax kombinerad med den naturliga sötman från rödbetor ger ditt julbord det lilla extra.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
400 g gravad lax
1 dl rosépeppar
2 st citron
2 dl rapsolja
50 g dill
1 st fänkål
250 g kokt rödbeta
Tillagning
Rosépepparolja
Rosta rosépeppar på låg värme i ca 5 min.
Krossa rosépepparn lite lätt och lägg i en värmetålig bunke.
Värm upp rapsoljan till 160 grader och häll över rosépepparn i flera omgångar för att minska risken att den bränns.
Pressa i citronsaft och smaka av med salt.
Grönsaker
Tärna rödbetan i mindre tärningar.
Hyvla fänkål, plocka dillkvistar och lägg i isvatten.
Slunga fänkålen och dillen i en salladsslunga.
Uppläggning
Lägg upp laxen på ett fat, med fördel kan man halvera laxskivorna för att minska potentiellt svinn.
Baklava är en förtrollande och utsökt dessert med en sötma som har erövrat hjärtan runt om i världen. Nu har denna delikatess även hittat hem på julbordet med smaker av mandel, valnöt, saffran och citron. Receptet kan anpassas till olika bakformar.
Julknäcke med en smakrik kombination av ingefära, pomerans, fänkål och koriander som tillsammans skapar en harmonisk och välbalanserad smakupplevelse. Gott till julskinkmackan eller som smakrikt tillbehör till dina favoritostar på julbordet.
Upptäck Martin & Serveras formbara färs som har en självklar plats på det moderna julbordet! Vår högkvalitativa vegofärs fungerar utmärkt att smaksättas med julens kryddor. Färsen är lätt att forma och steka till vegobullar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.