Produktlarm: GENNARO AURICCHIO SPA, COLOMBO, återkallar artikeln Gorgonzola Piccante 1,5,kg (artikelnummer 108976). Återkallas på grund av mikrobiologisk risk. Detta är en försiktighetsåtgärd då listeria påträffats av leverantören.
Produktlarm: Kronägg AB, Kronägg Frigående, återkallar 5 st artiklar Ägg från frigående höns (artikelnummer 104875, 428235, 435602, 448613, 101002). Återkallas av producent på grund av upptäckt salmonella i stallmiljön. Inga ägg har bekräftats med smitta.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Här hittar du inspiration, recept och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Läs om härliga sommarkrogar, den bästa glassen, aktuella drycker, grilltips och inspireras av massor av goda sommarrecept.
Kampanj
Vi rekommenderar
Kampanj
Sommargäster 2024
Årets upplaga av Sommargäster är här! I tidningen Sommargäster hittar du inspiration och kampanjerbjudanden som hör sommaren till. Kampanjperiod: 13/5 - 1/9 2024. Bläddra i tidningen här.
Passa på! Nu har vi prissänkning på några av sommarens viktigaste produkter, så att du kan förbättra din lönsamhet. Allt för att din sommar ska bli så lyckad som möjligt. Handla till de billigaste priserna redan idag! Du hittar också kampanjen här. Ännu inte kund? Varmt välkommen att kontakta oss.
I Dryck & bar hittar du kampanjpriser på såväl öl, vin och sprit som alkoholfri dryck. Kampanjen gäller för dig som driver en privat verksamhet med alkoholtillstånd.
Med den efterlängtade vårsolen kommer suget att sitta ute. Här hittar du både den perfekta drycken att servera och utrustningen som gör din uteservering extra trivsam.
Sommartider – sallad och take away med bra marginaler
Sommaren bjuder på mycket gott – söta bär, färsk fisk, grillat och svalkande glass. Bland våra egna märkesvaror hittar du prisvärda basvaror och sommarfavoriter som hjälper dig att öka lönsamheten och sätta smak på sommaren.
På Läjet i Träslövsläge, en pittoresk sommaridyll och fiskehamn strax söder om Varberg, ligger Joels brygga. En fisk- och skaldjursrestaurang precis intill havet med eget rökeri. Här har de verkligen hållbarhet i fokus - alla råvaror väljs ut med omsorg från lokala fiskare och odlare, för att därefter komponeras och förädlas av deras passionerade kockar.
Hållbar mat lagad med kärlek på Ransvik havsveranda
Paret och norrlänningarna Matti och Andy öppnade tillsammans Ransvik havsveranda i april 2019. Samma år utsågs stället till ”Skånes bästa café”. På den idylliska Kullahalvön serverar de hållbar mat och fika lagad med kärlek. Här anas det svenska matarvet kombinerat med smaker från Medelhavet. Platsen och dess historia ”Synden i Mölle” är en viktig del i konceptet.
Gamla Orangeriet: Närproducerat och ekologiskt på menyn
I det vackra Gamla Orangeriet i Bergianska Trädgården driver kockarna Nilla och Sandra restaurang och café. Andelen ekologiska inköp ökar för varje år, men de väljer hellre närproducerat än importerade ekologiska livsmedel.
Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Bogbladsfilén är kockarnas mest välbevarade hemlighet. Det är en liten mör bit på ca 600 g som styckas ut från bogen. Den är enkel och snabb att tillaga, toppen att lägga direkt på grillen med salt och peppar.
Webbutbildningen Sund arbetsplats ger dig kunskap för att lyckas långsiktigt som arbetsgivare, från rekrytering och introduktion till att personalen trivs, utvecklas och motiveras. Det bidrar till en välmående verksamhet med lägre personalomsättning, fler nöjda gäster och därmed högre lönsamhet.
Kursen, som du kan gå när du vill, tar bara två timmar men ger dig kunskap du bär med dig mycket längre än så.
Få en samlad bild över dina leveranser, notiser med aktuell leveransstatus och information om eventuella ändringar i din order. Genom att förenkla, frigöra tid och skapa trygghet, vill vi att du ska kunna fokusera på dina gäster i sommar.
Ge liv till din uteservering och restaurang med växter, det skapar en ombonad känsla och en härlig atmosfär där dina gäster vill stanna länge – och återvända till.
På Restaurangtjänster erbjuder Blomsterlandet 20% rabatt på växter för både inne- och utemiljö, skräddarsytt efter dina behov.
Sommaren, högsäsongen för rosévin! Här har vi samlat tips på hur du ska tänka när det gäller val av glas, temperatur och mat att servera till ditt vin, och gjort ett urval av nyheter, favoriter och roséviner att servera i sommar.
Försäljningen av dryck ökar, inte minst av alkoholfria alternativ, och att välja alkoholfritt på krogen eller till middagen blir allt vanligare. Bredda ditt utbud och ge dina gäster flera valmöjligheter. Nedan hittar du ett urval alkoholfri dryck; öl, vin, och lite till.
Törst är läskproducenten som brygger utan aromer, konserveringsmedel eller tillsatser. I stället använder man frukter, örter och kryddor - vilket både ger en god smak och en tydlig innehållsförteckning.
Öl är så mycket mer än en stor stark eller standardlager. De senaste åren har försäljningen av hantverksöl bryggda av mikrobryggerier blomstrat och olika metoder av bryggning tar för sig. Läs om några av de fantastiska regionala bryggerier vi har runt om i landet, från Jämtlands Bryggeri i norr till Remmarlöv Gårdsbryggeri i söder.
Det är inte bara regional öl som växer, nu kommer det ut allt fler regionala spritsorter i våra barer och restauranger. Läs om några av de spännande regionala destillerier vi har runt om i landet, från Norrbottens destilleri i Kalix och Hellströms Gin på Gotland.
StikkiNikki serverar dagsfärsk gelato på högsta nivå
Helt oemotståndlig och handgjord ekologisk glass får stockholmarna att vallfärda till StikkiNikki. Möt grundaren Nicole Emson som berättar om varför hon är besatt av glass.
Servera sommarens glass i bägare i snygga pastellfärger. De finns i tre storlekar, 120 ml, 160 ml och 230 ml. Bägarna kommer i tre blandade färger och är tillverkade av FSC-märkt papper.
Det kan vara världens enklaste efterrätt (eller i alla fall Italiens). Vi pratar om den italienska desserten affogato som betyder ”dränkt”. För det är exakt vad som sker med en kula vaniljglass när du häller nybryggd espresso ovanpå. Så enkelt och så gott!
Äntligen är det säsong för våra svenska grödor, för vad smakar och doftar väl bättre än en svensk tomat eller gurka? Hos Martin & Servera hittar du det bästa som svensk odling har att erbjuda – regionala grödor från odlare nära dig. Här kan du läsa om några av de producenter som levererar svenska frukter och grönsaker till oss denna säsong.
Inget smakar så gott som årets första jordgubbar eller färskpotatisen med en klick smör. Sommarens nyskördade svenska grönsaker, frukt och bär gör att du med några få ingredienser enkelt skapar smakglädje. Råvaror i säsong ger mer smak, bättre pris och gör även gott för miljön. Välkommen sköna gröna sommar!
Med en blommig, fruktig hint av syrlighet. Vad som börjar med en fruktig och blommig smak på tungan övergår i en uppfriskande citruston och rundas av genom en hint av behaglig syrlighet.
Framträdande kryddighet möter jordig friskhet. Jordiga toner av ingefära möter uppfriskande citrussmak - ett sting av kryddighet dröjer kvar på tungan för en perfekt smakupplevelse.
Servera gärna denna sallad som en sharing med en brödservering till. Smidigt och snabbt för köket och servisen, men framför allt - mycket trevligt för gästerna!
En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!
En fräsch frozen Change Cake med färska sommarbär som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Låt alla dina gäster njuta!
Andreas Karlsson på Luna Cocktailbar blandar fantasifulla cocktails och drinkar med namn efter sagofigurer och väsen. Karlsson på taket - en lagom tjock man i sina bästa år. Karlsson uppfinner den bästa medicinen mot alla sjukdomar - kuckelimuckmedicinen, bestående av geléhallon, karameller och smörkola.
Andreas Karlsson på Luna Cocktailbar blandar fantasifulla cocktails och drinkar med namn efter sagofigurer och väsen. Edward från Twilight - som vampyr är livet efter döden jobbigt, du glittrar i solljuset och ingen förstår ditt kärleksliv.
Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.