Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Här hittar du inspiration, recept och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Läs om våra favoritsommarkrogar, den bästa glassen, dryckestrender, få grilltips från experterna och ta del av de godaste sommarrecepten.

Kampanj

Kampanj

Sommargäster

Årets upplaga av Sommargäster är här! I tidningen Sommargäster hittar du inspiration och kampanjerbjudanden som hör sommaren till.
Kampanjen gäller för ”privata” kunder. 

Sommarkrogar

Inspiration

Grödor, växthus och lugn på magiska Lilla Bjers

Odla, skörda, tillaga och servera. På pärlan Lilla Bjers i Västerhejde utanför Visby arbetar de med råvaran hela vägen. Rätterna komponeras efter dagens skörd och grönsakerna, som alla odlas på gården, är mittpunkten på tallriken. Hit lockas turister och gotlänningar från början av maj till slutet av september för mat, dryck och naturligtvis för upplevelsen.
Inspiration

Sommar, dryck och skärgård på The Old Smokehouse

Nära stan, vid en havsvik i Lännersta ligger The Old Smokehouse. Här har Therese ”Titti” Läck skapat sin hjärtekrog, Stockholms första smokehouse. Restaurangen ligger på anrik mark, redan på 50-talet låg här ett fiskrökeri. Den rökiga traditionen lever vidare, fast numera i mer amerikansk tappning.
Inspiration

Falkenberg Strandbad - granne med havet

Falkenberg är en typisk sommarstad med den långa sandstranden och havet, men staden har mer att erbjuda året runt. Restaurang Köket, en del av Falkenberg strandbad, har lyckats med att skapa något nytt i den idylliska sommarstaden. Vi har träffat Knútur Kristjansson, köksmästare och Niklas Cramér, Food and Beverage Manager på Falkenberg Strandbad.
Inspiration

Sommarkrog på Svartsö

Svartsö krog strävar efter att frångå det traditionella skärgårdsköket och ta "stadskrogen" ut bland kobbar och skär. Tillgången på råvaror och utbudet av gäster kan vara osäkra, men det bjuder också på möjligheten att skapa något unikt!

Grillat

Inspiration

En mästare på kött med passion för bra råvaror

På Frölunda lilla saluhall sysslar man med gammalt genuint hantverk. Här mörar och styckar man större delen av allt kött själva för att nå bästa kvalitet. Personalen bjuder på kunskap och inspiration som får kunderna att våga prova nya köttdetaljer.
Inspiration

Grillat med Daniel Müllern

På Ystad Saltsjöbad förbereder Daniel Müllern barbecue för hotellets gäster. Aptitretande kryddrökt laxöring, grillad purjolök, kycklingspett med indiska smaker, shortribs Asian style med kimchi, grillad brieost och annat spännande.

Glass

Inspiration

StikkiNikki serverar dagsfärsk gelato på högsta nivå

Helt oemotståndlig och handgjord ekologisk glass får stockholmarna att vallfärda till StikkiNikki. Möt grundaren Nicole Emson som berättar om varför hon är besatt av glass.
Kampanj

Njut av en godare glass

SIA Glass är en del av Bertekoncernen som är Sveriges äldsta familjeägda företag med anor från 1569. SIA Glass har ”bara” funnits sedan 1961, men i generna och erfarenhetsbanken finns 450 år av närproducerade, högkvalitativa livsmedel.

Inspiration

Ett måste på Sommargotland

Glassmagasinet har funnits sedan 1988 och är beläget i Visby hamn på Gotland. Med sina över 300 olika smaker är det Sveriges största glassbar. Andreas, som är glassmästare och kock, berättar mer om hur det är att driva en säsongsverksamhet.

Frukt och grönt

Kunskap

Säsongskalender för sommarens frukt och grönt

Inget smakar så gott som årets första jordgubbar eller färskpotatisen med en klick smör. Sommarens nyskördade svenska grönsaker, frukt och bär gör att du med några få ingredienser enkelt skapar smakglädje. Råvaror i säsong ger mer smak, bättre pris och gör även gott för miljön. Välkommen sköna gröna sommar!
Inspiration

Svenska äpplen från Martin & Servera

Nu kan vi erbjuda svenska äpplen året runt. I Martin & Serveras långtidslager bevaras äpplenas smak och konsistens i flera månader. När frukten läggs i lagret är den plockad i precis rätt ögonblick och när den vaknar ur sin sömn smakar den som nyskördad.

Dryck

Kampanj

Sommarviner

Inför sommarsäsongen har vi valt ut ett spännande sortiment med viner i prisspannet 45–75 kronor. Viner som passar den svenska sommarserveringen lite extra.
Inspiration

Sommarens drinkar

Äntligen är sommaren här! Anton Regnell och Patrik Karlsson presenterar sommarens fräschaste drinkar i en härlig skärgårdsmiljö.
Sortiment

I fokus: Ekologiskt i glasen

Att efterfrågan på ekologiska viner växer allt snabbare även inom restaurangledet blir allt tydligare. Det leder till att vårt ekologiska sortiment växer för att det kunna möta den ökande efterfrågan.

Inspirerande sommarrecept

Recept

StikkiNikkis bästa gelato-recept

Sverige är ett glassälskande land. Under sommarhalvåret, från mars till september, äter drygt 70 procent av svenskarna glass en gång i veckan eller oftare. Här är tre goda gelato-recept, som med fördel görs på ekologiska och Kravmärkta ingredienser.
Recept

Summer Blossom

Tips! Prova att smaksätta med olika smaker av Dilmah Infusion.
Recept

Guldkräm med jordgubbskross och rostat havre

En härlig vegansk guldkräm på havregrädde med jordgubbskross och rostat havre.
Recept

Fryst smoothie på jordgubb, blåbär, banan, äpple och havredryck

Om du vill kan du toppa med lite granola eller müsli. Har du inte alla frukter hemma kan du enkelt göra
en smoothie på havredryck och banan.
Recept

Stekt grön sparris

Stekt grön sparris med hollandaise och örter.
Recept

Rabarberpaj

Rabarberpaj på smuldeg som serveras med härlig gräddglass.
Recept

Brisket med barbecuesås

Brisket med BBQ-sås är en riktig sommarklassiker som passar utmärkt att servera som den är eller på barbeque-buffén med andra rätter och tillbehör. Kryddblandningen Boston buttrub gnids in i köttet innan tillagning och ger köttet extra sting!
Recept

Oumph! Skagen Style

Skär i bitar som du känner för, smaka av med det du gillar och toppa med det du tycker är snyggt! Dela gärna din upplevelse på #greenproteinshift.
Recept

Blåbärssill

Vill du bjuda på en annorlunda sill i sommar?
Överraska gästerna med blåbärssill!
Recept

Västerbottenpaj med räkor

Paj är en bra och mättande rätt som är perfekt till lunch eller på à la carte-menyn. Paj är mångsidigt och uppskattat som förrätt eller varmrätt, kall eller varm. Paj är lätt att pimpa med rester för att minska svinn.
Recept

Blåbärssorbet

Blåbärssorbet, blåbärspannacotta smaksatt med Amaretto, mazarin, sura band på blåbär, brynt smörkräm, rödbetsmaräng, torkade blåbär och torkad rödbetskrisp.
Recept

Lemon BBQ med grön sparris

Gris från Dingley Dell "Lemon BBQ" med grön sparris och dragonmajonnäs.
Recept

Citron och dilldessert

En lite annorlunda dessert med en härlig fräschör från dill och crème fraîche. Det syrliga hos citronen skapar en spännande balans i smakerna!
Recept

Flap meat i pitabröd

Flap meat, Flank stek eller Flap steak. Detta är ett kött med många olika namn. Köttet innehåller en hel del fett vilket gör det mycket smakrikt och saftigt. I denna rätt serveras köttet i pitabröd med vitlöksdressing och inlagd rödlök.
Recept

Lilla läckra picknickorgen

Färdigpackade picknicpaket och lunchkombinationer är enkelt att förbereda och sparar matsvinn. Perfekt för semesterfirare som vill ha något snabbt och gott att ta med till stranden eller på sommarutflykten.
Recept

Varm brie de Meaux

Varm brie de Meaux med sommartryffel, röd endiv, rostade valnötter och honung.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader