Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 200 g finhackad schalottenlök
  • 25 g vitlök, hackad
  • 50 g olivolja
  • 450 g risottoris
  • 500 ml vitt vin
  • 1750 ml grönsaksbuljong
  • 150 g parmesan, riven
  • 750 g Galbani Mozzarella i skivor art.nr 
  • 1000 g plommontomater, skivade
  • 100 g plockade färska basilikablad
  • 50 g olivolja
  • 25 g balsamicovinäger
simpleimage
221267 - GALBANI - Italien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Tillagning

  1. Koka upp buljongen och varmhåll den.
  2. Sautera lök och vitlök sakta några minuter i oljan.
  3. Rör i riset och låt det sautera ytterligare en minut tills riset blir blankt. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd succesivt med varm buljong och rör kontinuerligt.
  4. Efter ca 20 minuter så är riskornen genomkokta och spänstiga.
  5. Tillsätt parmesanost.
  6. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Lägg varm risotto i djupa tallrikar.
  2. Varva mozzarella, tomat och basilika på toppen, ringla över olja och vinäger, smaksätt med salt och svartpeppar.

simpleimage
221267 - GALBANI - Italien - Kylt
0,00 kr {{jmfprisString}} / KG {{jmfPrisDeladString}} / KG
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}

Fler recept

Recept

Fikon och mozzarella

Somrig sallad med fikon och mozzarella och en fräsch smak av citron.
Recept

Kyckling persillade med tomat och mozzarella

Recept

Focaccia med mozzarella och soltorkad tomat

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.