Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
En helt vit pizza kräver sitt av toppingen och det här receptet kommer du inte att bli besviken på. Tvärtom. Pizza Bianca görs med smarriga ostalternativ och är dessutom helt mjölkfri, vegansk och laktosfri. Varsågod, Pizza Bianca-älskare med laktoskänsliga magar och alla andra med icke-laktoskänsliga magar, här har ni en pangpizza!
Ingredienser
Receptet ger: 10 pizzor
Pizzadeg (Det går utmärkt att använda färdig pizzadeg eller förbakade pizzabottnar)
1250 g vetemjöl tipo 00 (siktat vårvetemjöl)
2 1/2 tsk socker
25 g torrjäst
8 3/4 dl ljummet vatten
¾ dl olivolja
2 1/2 tsk salt
Violife vitlök- och timjankräm
500 g Violife Creamy Original
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt och peppar
Topping
500 g Violife Creamy Original
500 g Violife Grated Original
250 g Violife Grated Mozzarella flavour
250 g Violife Prosociano, riven
Svartpeppar
120 g ruccola
Tillagning
Använd en matberedare med degkrok. Lägg mjöl, socker och jäst. Gör en grop i mitten och tillsätt vatten och olivolja. Bearbeta långsamt till den släpper kanterna och är helt slät, tillsätt saltet allra sist.
Smörj en skål med olivolja och lägg i pizzadegen. Täck med plastfolie och låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek.
Värm ugnen till 225°C. Använd pizzavärme och/eller pizzasten.
Dela degen i 10 bitar. Kavla ut till runda pizzor och lägg på bakplåtspapper.
Mixa Violife Creamy Original med vitlök och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut ett tunt lager av Violife vitlök- och timjankrämen på bottnarna. Toppa pizzorna med Violife Creamy, Violife grated Original, Violife grated Mozzarella och Violife Prosociano.
Grädda ca 10-15 minuter till gyllene. Toppa med ruccola och riven Violife Prosociano. Krydda med svartpeppar och salt.
Det som är gott ska inte behöva vara svårt! Den här växtbaserade ”ost”-burgaren, redo att läggas till på din meny är ett bevis på det. Ostalternativet från Violife påminner i smaken om cheddar och med Violife Creamy kan du snabbt mixa till en len och mjuk vegansk dressing eller kräm.
En fräsch frozen Change Cake med färska sommarbär som passar alla då den är helt mjölkfri. Går att göra i förväg och frysa in. Ta ut en halvtimme innan servering. Låt alla dina gäster njuta!
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.