Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Vit sparris med krämig velouté, avokado och potatis

Recept skrivet av
Violife Professional
En elegant rätt där den rostade sparrisen tillagas på olika sätt för att skapa textur och visuell njutning på tallriken. Istället för smör och grädde används Flora Plant B+tter och Flora Plant Visp 31%, vilket gör att du kan servera alla dina gäster med hänsyn till allergener och specialkost.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

Avokadokräm 
  • 500 g Avokado 
  • 50 g Flora Plant 15 % 
  • 200 g Violife Creamy 
  • 50 g Limejuice 
  • 5 g Salt 
Vit sparris sousvide 
  • 2,5 kg Vit sparris 
  • 1 kg Smält Flora Plant B+tter 
Velouté 
  • 500 g Skal av vit sparris 
  • 200 g Ändbitar av vit sparris 
  • 1 liter Vatten 
  • 5 dl Vitt vin 
  • 200 g Schalottenlök 
  • 10 g Timjan 
  • 10 g Lagerblad 
  • 200 g Flora Plant 31% 
  • 200 g Flora Plant B+tter 
Potatis sousvide 
  • 500 g Rödskalig potatis 
  • 1 kg smält Flora Plant B+tter 
Bakad avokado 
  • 300 g Avokado 
Plating/tillbehör 
  • 200 g Bakad avokado 
  • 2,5 kg Vit sparris sousvide 

Tillagning

Avokadokräm

  1. Mixa avokado med Flora 15%, Violife Creamy och limejuice.
  2. Smaka av med salt. Lägg i spritspåse. 

Sousvide sparris

  1. Skala sparrisen och ansa ca 4 cm i änden av sparrisen.
  2. Lägg i vacpåsar tillsammans med smält Flora Plant B+tter och ångkoka i 90° ca 9 minuter. 

Velouté

  1. Lägg sparrisskal och ändbitar i vatten och koka ca 5 minuter.
  2. Sila av och fortsätt koka 15 minuter.
  3. Tillsätt vitt vin, hackad schalottenlök, lagerblad, och timjan och reducera tills ca 3 dl återstår.
  4. Runda av med Flora Plant 31 % och Plant B+tter och vispa till en slät sås, smaka av med salt. 

Potatis sousvide

  1. Lägg potatisen i vacpåse tillsammans med smält Flora Plant B+tter.
  2. Ångkoka i 90° ca 20 minuter.
  3. Stansa ut cirklar ca 2 cm i diameter och 1 cm tjocka.
  4. Grilla på båda sidorna. 

Bakad avokado

  1. Skala avokadon och skär i 1 cm tjocka skivor.
  2. Stansa ut cirklar ca 2 cm i diameter och bränn med gasolbrännare tills gyllenbruna. 

Plating

  1. Lägg velouté i mitten av tallriken, placera sparris, potatis och blomblad ovanpå. 
  2. Dekorera med avokadokräm och grillad avokado.

Artiklar från receptet

Flora Plant B+tter 500g
123850, Flora, Tyskland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Violife Creamy Original flavor 500g
419432, Violife, Grekland
{{jmfprisString}}/kg {{jmfPrisDeladString}}/kg
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Soja
  • Fri från Mjölk
  • Halal
  • Kosher
  • Vegan
  • Vegetarisk
  • Vegan society
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Mat 15% 1L
420392, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Flora Professional Plant Visp 31% 1L
405167, Flora Professional, Tyskland
{{jmfprisString}}/l {{jmfPrisDeladString}}/l
Utgår
Avtal
Beställningsv.
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
  • Fri från Laktos
  • Fri från Gluten
  • Fri från Mjölk
  • Fri från Mjölkprotein
  • Vegan
  • V-label vegan
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Fler recept

Recept

Växtbaserad tortellini

Här är en härlig sommarrätt att lägga till på menyn för både lunch och middag. Fyllningen kan anpassas helt efter önskad smak och baseras på säsongens råvaror.
Recept

3 x Creamy pinchos

Pinchos är det perfekta snacket för bardisken, konferenspausen eller som en liten smörgås på caféet. Med smakrika spreadar är det enkelt att skapa fantasifulla pinchos med färska råvaror från säsongen. Prova även att servera dem med pommes eller i en bakad potatis.
Recept

Krämig Panzanellasallad med chilispread

Med den här svinnsmarta salladen kan du ta vara på både gårdagens bröd och sommarens färska råvaror. Det perfekta tillbehöret till alla sommarrätter och grillfester.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.